tisdag 25 november 2008

Ny site för tävlingsprogram på riksplanet

Det är premiär för en ny samlingssite "Svenska fisketävlingar". Den är under uppbyggnad och kan bli en bra kalender för de som gärna tar en utflykt till andra distrikt för att tävla. Speciellt om det var som förra året med total isbrist hos oss. Gå gärna in och kolla lite då och då, där lovas även resultatlistor. Du har den nya länken till höger.

söndag 23 november 2008

I väntan på första isen


Lyckliga dalmasar, som i flera veckor varit ute på isarna! Jag läser med avund om era pimpeltävlingar uppe i norra Dalarna. Är ni medvetna om hur bra ni har det???

Nu håller vi tummarna här i Östergötland för att kylan ska hålla i sig. Vi har haft minusgrader en tid och det dröjer inte länge förrän jag kan presentera den första israpporten. Håller inte för otroligt att någon varit ute på tunn is redan. Själv väntar jag en liten stund till. Men visst suger det!

Tävlingsprogrammet för Östergötland, vintern 2009, är i stort sett klart. Jag lägger ut det i nästa vecka på Jokerbloggen. En nyhet blir att vårt DM kommer att delas upp på ett indviduellt och ett särskilt för lag på olika tävlingsdagar. Vi tror att det kommer att utveckla lagtävlingen positivt. Dessutom kommer vi att för första gången anordna DM i mormyrska. Vi måste utveckla pimpelfisket här i Östegötland, även om det är svårt att planera för en säsong, som är helt beroende på istillgång!

Jag har lagt till en länk till SMHI, så du kan kolla hur vädret blir de närmaste dagarna.

Därmed byter vi ämne på denna blogg – från sommarens snygga badpojke i förra inlägget till ännu snyggare abborrar på de fria isvidderna.

Bilden visar den typ av abborrar vi brukar få här i Östergötland på Fyrsjöns premiäris. En svart, humusfärgad jätte på 20 gram. Vad säger ni om det i Orsa? Kurta Wohlander vet vad jag pratar om...

fredag 14 november 2008

Äntligen har Holsten fått en skaplig brallis!


Nu på bild också. I ett tidigare inlägg skrev jag om att Stefan Holst har ryckt upp vårt klubbrekord på braxen till ansenliga 4.550 gram. Pankan togs i Rögledammen i Skåne på eftersommaren.Vad vi saknade då var bildbevisen. De kommer här. Kolla på fler bilder i vårt bildarkiv (länken till höger).

Visst är dom vackra båda två!

onsdag 5 november 2008

Lätt att kommentera!

Hej, jag har förstått att det verkar lite knöligt att kommentera inläggen i Jokerbloggen. Om du följer de här punkterna, så är det faktiskt inga problem. Jag hoppas dock att Blogger-folket kan ta fram ett ännu enklare sätt att underlätta för spontana kommentarer. Det är ju kommentarerna, som sätter fart på bloggen, eller hur...?

När du klickat på "... kommentarer" under publicerade inlägg, kommer det upp ett nytt fönster, där du kan läsa eventuella kommentarer och göra ditt eget inlägg. Gör så här:


1. Skriv din kommentar här.
2. Klicka här
3. Skriv ditt namn, smeknamn eller om du vill, pseudonym.
4. Publicera

Välkommen i debatten!

måndag 3 november 2008

Enkäten om öppet SM klar.

Jag kan ju inte påstå att vår enkät om vad våra besökare tycker om öppet SM i pimpel håller vetenskaplig nivå, men här är ändå resultatet. Endast 15 personer har tyckt till! Av dessa tycker nästan hälften att det är bra med öppet SM. Så här tycker "folket":

Mycket bra – 46%
Mindre bra – 13%
Oacceptabelt – 26%
Lägg ner SM – 13%

Hoppas nästa undersökning ger bättre deltagande, så att resultatet återspeglar bättre vad folk i allmänhet tycker i vissa frågor. En fråga, som jag dock skulle vilja ha svar på omgående är: När har vi den första bärkraftiga isen i Östergötland?