tisdag 27 oktober 2009

Pimpel-SM 2010 på Tisjön

Uppe i Umeåtrakten har dom 10 cm is. Det känns lite avlägset om jag tittar ut genom fönstret och kollar tempen. Kanske det kryper ner runt nollan i natt. Det är stjärnklart ute. Vill du se lite bilder på svart nyis – gå in på PK Nordics blogg. Länk till höger.

För att kittla pimpelnerven lite ytterligare kan du läsa om nästa års SM, som går i Lima i arrangemang av FK Skinnkroken. SM-sjön är inte obekant för de som deltagit i Sälen Cup de senaste åren. Kolla länken och läs artikeln – http://www.nwt.se/vasterdalarna/article593388.ece

Vinterns tävlingsprogram i Östergötland kommer att fyllas med ytterligare två tävlingar på Åsunden (Kårtorp och Mjölkvik). Rimforsa FK arrangerar. Slutet av januari och mitten av februari är preliminärt sagt. Återkommer när programmet är spikat.

torsdag 22 oktober 2009

Vinterns tävlingsprogram

Det blir väldigt tunnt med öppna pimpeltävlingar i Östergötland. I alla fall när det gäller planerade arrangemang, som beslutades på distriktets tävlingsmöte. Det är bara 5 klubbar, som kommer att arrangera en eller flera tävlingar i vinter. Inklusive DM-tävlingarna!

Om det är någon klubb, som inte var närvarande på tävlingsmötet, men ändå planerar att eller vill köra en öppen tävling i vinter, hör av er! Antingen till tävlingsledaren Jörgen Westrin eller direkt till mig.

Här kommer i alla fall Östgötadistriktets tävlingsprogram för vintern. Med reservation för eventuella ändringar.

Januari
Lördag 16 Järnlunden/Eda. SFK Firren.
Lördag 23 St Rengen/Jokernappet. FK Jokers

Februari
Söndag 7 Lag-DM. FK Jokers
Söndag 14 Indv.-DM. Malexander SFK
Lördag 2o Hövern/Säter. Ljungsbro SFF
Lördag 27 Åländern/5-timmars. SFK Firren
Söndag 28 Reservdag DM

Mars
Lördag 6 Sommenrycket. Malexander SFK
Söndag 7 Lien/Cancertävlingen. SFK Baltzar
Lördag 13 Mormyska-DM. FK Jokers
Lördag 20 Järnlunden/Eda. SFK Firren

SM i pimpel går i Malung den 20-21 mars. SM i Mormyska går på Klövsjön den 10-11 april.

fredag 9 oktober 2009

Nytt klubbrekord på hälleflundra?

Det ryktas om att Holsten m fl har varit med om ett kanonfiske uppe i Norge. Någon ska nyligen ha slagit Mats Ljungbergs klubbrekord för hälleflundra. Jag ber den skyldige att höra av sig till mig, så att vi får publicera bild och fakta! Eller är du blyg...?

torsdag 8 oktober 2009

Nu har jag vaknat igen!

Hej. Det var ett tag sedan jag skrev på bloggen. Men nu är det höst och temperaturer har gjort några nedslag vid nollan. Jag har vaknat till liv igen! Rapporterna från norr talar om många minusgrader och en förfärlig massa snö. Här har vi rimfrost i gräset än så länge.

För Jokers tävlande medlemmar har det under sommaren mest handlat om internationellt mete. Klubben kom t ex 4:a på klubblags-SM i Örebro, snubblande nära en bronsplats. Om inte Patrik Wessman knäckt sitt take-a-partspö 2 gånger i orkanen som rådde i Örebro, kanske det hade blivit pallen. Jag antar att fler hade problem, så låt oss inte spekulera. Ändå – bra gjort att komma 4:a bland 25 startande lag. För resultatlistor och annan information kan du gå in på metelänkarna t h.

Det internationella metet i Sverige ser ut att vara i ett expansivt skede. Kul! Fler och fler deltar och nya namn dyker upp i startlistorna! T o m Stormen har tagit fram grejorna igen...

Nu väntar jag på första israpporterna! Distriktets tävlingsprogram är snart klart. Kommer inom kort på denna blogg!

Till Jokers medlemmar:

KM i båtpimpel lördagen den 31/10
Plats: Ryda, Åsunden
Tävlingstid: 09:00-14:00
Startavgift: 200kr / person. I avgiften ingår båt med motor (2pers/båt), bränsle, fiskekort och startavgift (Klubben sponsrar med resten, 310kr/båt)
Anmälan: Senast den 18/10 till Kåberg 013-152846 alt mail joker54@tele2.se (Obs! föranmälan)
Samling vid Hydromacken Ekholmen kl 07:00
OBS! Det måste bli minst tre båtar för att tävlingen ska genomföras!

KM i spinnfiske lördagen den 7 november
Slätbaken, anmälan till Mats Ljungberg 0708-908864 senast den 25/10, Vi ska försöka att klara oss utan att hyra båtar, ange vid anmälan om du har tillgång till båt på trailer eller kärra. Mera info kommer när vi vet hur många anmälda det blir.

PS
En liten Kungsfågel mellanlandade på vår altan i går. Vintern är snart här!