lördag 28 januari 2012

Spontankula på Sätrasjön

Ett 30-tal pimpelsugna träffades idag vid Sätrasjön för att känna på pimpelgrejorna under ordnade förhållanden. Firrengänget höll (som vanligt) i kulan och för flera av deltagarna var det ispremiär. Isen höll mellan 13 och 15 cm överallt. Det kom inte upp några monsterborrar, men småabborren nappade bra runt hela sjön. De var "pilliga" men det var fisk i nästan alla hål.

Här kommer de bästa resultaten:














Herrklassen vanns av Kent Adell, Malexanders SFK, på 6.250 gram, som också var dagens tyngsta fångst. 2:a kom Patrik Carlsson, Jokers, 5.480. 3:a kom Stefan Holst, Jokers, 4.370. 4:a Jimmy Nyhlén, Jokers, 2.840 gram.





Birgitta Gustafsson, Jokers, vann damklassen på 5.410 gram. 2:a kom Ewa Målhammar, Ljungsbro SFF, 3.210 gram.





Bland de gamla gubbarna (!) var Henry Hermansson, Malexanders SFK bäst. Han vägde in 5.940 gram. 2:an Christer Hagström, Jokers hade bara 20 gram mindre, alltså 5.920 gram. 3:a kom Hans Werner, SFK Firren med 5.630. Jag själv kom 4:a med 5.110, lite mer (men fullt tillräckligt!) än 5:an Björn Svensson, Jokers, som hade 4.900 gram.

fredag 27 januari 2012

Israpport från länets sydvästra del

Hej!
Israpport tisdag 24 och torsdag 26 januari för Mjölby, Malexander , Ulrika.
Gölar 10-15 cm is med snö på. Små sjöar och sjöar 3-15 cm is med snö eller stöp på. Varning, ispik krävs! Sommens inre fjärdar 3 cm is med snö och 2 cm blankis. Stora sjön öppen.
Mvh Henry Hermansson

torsdag 26 januari 2012

Isläget idag torsdag – våra stora sjöar håller inte!

Vi var några daglediga pensionärer plus Agné, som idag sonderade isläget söder om Linköping. Första kontrollen blev norra delen av Ämmern, som brukar lägga före den södra delen. Vi fick igår rapport om 10 cm is nära land vid Hamra och några 10-tal meter längre ut var den bara 4 cm! Vederbörande återvände illa kvickt. Idag kollade vi alltså norra delen och mätte isen i "Sågarviken". Dryga 10 cm och mycket fin. Vi gick inte ut här utan fortsatte vidare och skulle gå ut från andra sidan, innanför Koön.
Vi land var isen här bara 4 cm!

Fick telefon från Håkan Fransson och ha undrade hur det gick. Själv hade han testat isen hemma vid Åsunden. Samma förhållande här – vid land ca 10 cm, men lite längre ut bara 4 cm!

Vi varnar för de stora sjöarna just nu.
De ligger och ser fina ut från land. Lite snö ligger på isen och, även om det stöper igenom på sina håll, kan man tycka att det ser säkert ut. Den bärkraftiga isen vid land, speciellt i skyddade vikar, kan ge en mycket falsk trygghet. Kommer du ut ett stycke kan du att braka igenom!
Gå alltså inte ut på dom i dagsläget.




















Nu finns det bärkraftiga isar på våra mindre sjöar, typ Sätrasjön och Svennebysjön, som vi slutligen hamnade på. En dags trevligt fiske med nappvilliga tusenbröder och några filéabborrar, som räcker till ett mål mat. Isen på Svennebysjön är just nu 10 cm vid land, 13 cm överlag samt ett parti längst norrut med 8 cm is. Alltså helt OK!

fredag 20 januari 2012

Hjärtat vill men hjärnan säger ifrån!

Vi måste tyvärr ställa in Jokernappet 2012, som var planerat till nästa lördag den 28 januari. Även om det är runt nollan idag, så har vi tagit beslutet att inte köra vår tävling på St Rengen.

Men vi ger inte upp! Det finns några tävlingsfria helgdagar framöver, så om det fryser på ordentligt kommer vi igen. Håll koll på Jokerbloggen för mer information.

Hälsningar från en frustrerad pimpelidiot!

torsdag 19 januari 2012

Premiären avklarad

Sätrasjön blev säsongens premiärsjö (som vanligt) och bjöd på småtrevligt fiske. Isen är dryga 10 cm överallt.

Håkan Fransson var på Långsjön vid Rimforsa igår söndag. Bra is (10-15 cm). Läs hans kommentar till förra inlägget.

Det är faktiskt läge för en kula i helgen. Är det någon som kan arrangera? Hör av dig till mig i så fall, så skriver jag om det på bloggen. Eller ta det via djungeltelegrafen. Det är många sugna i stugorna just nu.

Dystert isläge på Rengen
Det ser inte lovande ut inför vår tävling Jokernappet 2012. Sjön har lagt sig, men nu har det kommit ett tunt snötäcke. Stora sjön är absolut inte gångbar i dagsläget. I morgon tar vi beslutet om att eventuellt ställa in tävlingen. Det kan bli så att vi skjuter på tävlingsdag istället och lägger den senare. Besked i morgon alltså.

Tills dess... en tyst bön om många minusgrader!

söndag 15 januari 2012

Glädjande isbesked!

Även om de stora sjöarna inte frusit till ännu, finns det ändå hopp om lite pimpelfiske under veckan! Agné har varit ute idag och rekat på några sjöar runt Linköping. Här kommer hans rapport:

Sätrasjön har bärkraftig is överalllt. Den är minst 10 cm tjock. Lite infrusen snö på ytan, i övrigt svart och stark.

Hövern, vid Säter, ligger i startviken ut till de två stora öarna. Max 7 cm is. Utanför öarna och på den stora sjön är det tyvärr öppet vatten. Den hårda nordvinden har brutit upp isen när den var på gång. Tyvärr!

Rengen, vid KFUM-viken. Lite is i kanterna, resten av sjön helt öppen. Här har vinden också kommit åt och hindrat (försenat) isläggningen. Vi planerar ändå att köra Jokernappet på Rengen den 28 januari, även om det ser ut som det gör nu... Ett par veckor vindstilla och kalla nätter, tack!

Vi får leta efter mindre sjöar som ligger skyddade, så kan det bli lite fiske även för oss östgötar i veckan. På onsdag kanske??? Var försiktiga bara.

Är det någon mer som varit ute på is i helgen?

torsdag 5 januari 2012

Inställda tävlingar

Som du kanske förstår är lördagens tävling på Järnlunden inställd. Det finns inte heller någon reservsjö med is att uppbringa! Vår egen tävling (Jokers lagtävling) nästa lördag den 14 januari är också inställd. Vi hoppas självklart på ett rejält omslag den närmaste veckan så att vi ändå kan köra Jokernappet på Rengen den 28 januari.

Fullständig katastrof!

Får inrikta mig på småkronorna när dom blir världsmästare i natt. På is!