måndag 11 november 2013

Vinterns tävlingsprogram i Östergötland

Nu har tävlingsprogrammet för  Östergötland börjat ta form. På distriktets tävlingsmöte spikades följande tävlingar under vintern 2014. Programmet är tyvärr inte fullständigt ännu då Rimforsa FK inte lagt in sina kommande (förhoppningsvis!) tävlingar, som de brukar ha på högintressanta Åsunden.

Då det officiella programmet för vårt län kan tyckas väldigt tunt, kommer det med alla sannolikhet att fyllas med "kulor" och "spontana" öppna tävlingar. Kolla Jokerbloggen så får du alltid senaste nytt.

Vi jobbar fortfarande på att genomföra en helg med Öppna Östgötamästerskapet i anslutning till Jokernappet på Rengen, men vi har inte klart med arrangör för dag 2. Återkommer.


lördag 9 november 2013

Resultat KM i Spinn 2013

Året Km gick i dag av stapeln i Gamlebyviken, som förutspått blev det ett riktigt skitväder med blåst och regn, tur att det inte var kallare för då hade det varit riktigt bistert.
Bra båt för busväder

Skepparen Anders blev lite fuktig


Väderomslaget gjorde att fisket var lite trögt och det var inte helt lätt att hitta gäddor som var på hugget. Till slut visade sig dock att några lyckats rätt bra trots förutsättningarna och det var också några riktigt fina gäddor som behagade hugga.

Den vägde 10,1 kg och högg alldeles vid vassen. Bete: plåtdrag Utö/blå
Borg hittade bland annat en madam på 112 cm som stod och lurade bland vasspiporna och tog därmed hem priset för största fisk. Själva resultatlistan blev som följer:

Anders 3:a, Patrik 1:a och Holst 2 :a

1. Patrik Carlsson 557cm 8st
2. Stefan Holst 529 cm 8st
3 Anders Thörnström 340 cm 6st
4. Björn Borg 214 cm 3st
5. Klas Andersson 199 cm 3st
6. Mats Ljungberg 188 cm 3st
7. Anders Kåberg 184 cm 3st
8. Jimmy Nyhlén 167 cm 3st
9. Anders Andersson 151 cm 2st
10. Björn Svensson 64 cm 1st
11. Claes Lundqvist .......hrrmm, såg i alla fall några braxen.

tisdag 5 november 2013

Dags för Gädd-KM!

Nu på lördag är åter dags för vår hösthöjdpunkt, nämligen Gädd-KM. I år är det Gamlebyviken som gäller. Ett välkänt vatten för grov gädda så det ska bli spännande att se om viken lever upp till sitt rykte. Samling med båtarna i sjön vid Gamleby Camping kl 08:00, ramp för iläggning finns straxt norr om campingen. Sök på Gundelvägen 8 Gamleby via Eniro så hittar du rampen på udden vid båthuset straxt norr om Hammargymnasiet. Går även att klicka på denna länk för att komma till kartan. Vi bestämmer på plats hur länge vi tävlar och som vanligt räknas bara gäddor som är 50cm eller längre, totala sammanlagda längden är det som räknas. Startavgift 100kr

Har ni frågor är det bara att höra av sig till Ljungberg som är General för KM-et