tisdag 3 juni 2008

Presentation av Jokers
Fiskeklubben Jokers
Vår klubb startades 1981 av ett gäng duktiga tävlingsfiskare i Linköping. Ända sedan dess har klubben varit inriktad mot tävlingsfiske i olika former, allt från pimpel, traditionellt och modernt mete till havsfiske.

Under årens lopp har vi också arrangerat olika tävlingar, mest känd bland landets tävlingsmetare är nog Ekol Cup som under många år genomfördes i Kinda Kanal söder om Linköping. På samma sträcka arrangerade vi 1987 Klubblags-VM i mete tillsammans med Constellation från Stockholm. VM-et är fortfarande den största publika fisketävlingen i Sverige – vi hade ca 2 000 åskådare, som följde kampen mellan världens bästa metare på nära håll.

Förutom tävlingsfisket bedriver många av våra medlemmar ett framgångsrikt "privat” fiske, mycket tid läggs på gädd- och havsöringsfiske i vår fina skärgård. Vintertid blir det förstås också en hel del pimpelfiske efter abborre i Östergötlands fiskrika insjöar. Några entusiaster brukar årligen göra expeditioner till Nordnorge där man brukar ha fint fiske efter olika marina arter.

Vi har även medlemmar som gillar flugfiske, mest blir det regnbågsfiske i olika put and take vatten. Klubben har också arrenderat ett eget vatten där vi gjorde utsättningar, men traktens fiskgjusar har också hittad dit och verkar ha lyckats att tömma sjön.

FK Jokers har flera medlemmar, som genom åren representerat Sverige i landslaget inom pimpel, havsfiske och internationellt mete.

Under åren har vi haft ett snitt på ca 25 medlemmar. Vi rekryterar inte aktivt nya medlemmar, men alla som är intresserade att fiska med oss är välkomna att ta kontakt med oss och diskutera ett eventuellt medlemskap.


Du hittar mer om vår klubb på vår nya hemsida www.fkjokers.se

Inga kommentarer: