onsdag 6 maj 2009

Metesäsongen har börjat

Så har då östgötarnas meteprogram startat. Först ut var deltävling 1 av Ljungsbros tisdagsmete, som kördes igår kväll i Göta Kanal. Ett 50-tal metare ställde upp i det kalla vädret och det fångades en del löja (faktiskt) och "flior". Hans Werner, SFK Firren, hade tyngsta fångsten. På 2,5 timme fick han 3.540 gram. Läs mer om reglerna för Tisdagsmetet i vårt tävlingsprogram nedan. Resultaten hittar du på Ljungsbro SFF:s hemsida:
http://www.ljungsbro-sportfiskare.se/


Nu på söndag den 10:e arrangerar FK Jokers DM i internationellt mete. Platsen för DM-et är inte vilken som helst! Värsta braxenvattnet – Hamnen/Lindö i Norrköping. Om fisken är inne kan det bli vikter över 100 kg! Vår egen köttametare Holst (bilden) har rekordet, 119,9 kg på 5 timmar. Anmälan vid start (samling 07.00). Om du inte känner dig mogen att utmana Holst och grabbarna, kom och titta istället. Det är en upplevelse, jag lovar. Björn Holmberg, 0141-40303, är tävlingsledare.

Helgen den 23-24 maj arrangerar Jokers även Norrköping Open 2009 på samma vatten. Tävlingen lär vara fullbokad sedan länge. Ett mycket populärt arrangemang bland landets meteelit.

Inga kommentarer: