torsdag 23 januari 2014

Varning för luriga isar!

Håkan Fransson från Rimforsa FK var i går ute och kollade några sjöar i Kindatrakten. Tyvärr är det så att det hann bli lite is innan snön kom. Det har gjort att vikarna på större sjöar och småsjöar kan ha mycket förrädisk is där snön har isolerat. Nedan citerar vi vad Håkan skriver på sin facebooksida.

"Isfiskepremiären är avklarad!
Och jag vill med detta rikta en skarp varning till er som tänkt ge er ut på sjöarna i Kinda kommun. Isen är mycket dålig! Första valet norra Åsunden fick läggas ner då det gick öppet vatten på vissa ställen. Likaså Järnlunden. Nästa val blev Långsjön uppe i Västerskog, och där höll det på att bli ett ofrivilligt dopp då isen 50 meter ut från land bestod av ett lager slask och under det en pinsam hinna av kärnis, isen brast framåt och jag kastade mig bakåt i reflex och slapp bada. Åkte sen upp till en mindre skogssjö där jag kunde fiska utmed land. Resultatet blev 143 abborrar, 21 mörtar och en ilsken gäddsnipa. Nu måste vi snart få lite rejäl kyla, annars blir det inget av med denna isfiskesäsong."
Med andra ord, var mycket försiktiga om ni ger er ut på isarna, på vissa ställen bär det på andra inte. Vi räknar dock med att vi ska kunna hålla Jokernappet som planerat den 8/2, håll koll på vår blogg där du får senaste info om tävlingen.
 

2 kommentarer:

Borg sa...

Det blir ingen "arrangerad" kula i helgen. Sätrasjön kollades idag av Hagström och den har fast och bra is uti, men startviken är mkt blöt med snösörja, 4 cm dålig is under. Kan vara så på fler ställen. Det gäller fortfarande att verkligen se upp!

Micael Glennfalk sa...

Stångådalens SFK, Vimmerby, arrangerar Öppna Björkbackenmästerskapet på sjön Solnen, någon mil utanför Vimmerby på vägen mot Tuna-Vena. Sväng vid Solnebo 2, startplats badplatsen.
5-timmars tävling, tävlingstid 09.00-14.00. Obs endast 2-mannalag, ingen klassindelning, försök samåka. Startavgift 240:-/par. Isens tjocklek 10-13 centimeter, några centimeter snö just nu. Sjön har varit fri från snö mellan 4-5 dagar. Alla välkomna! Tävlingsledare Håkan Dahlström 0492-14341/ inskrivet av Micael Glennfalk 070-6412141