söndag 18 januari 2015

I brist på isar kan man fiska efter varmblodigt...

... som jokern Anders Törnström. Här är hans berättelse.

Hej Björn!!
Här kommer lite bilder på annorlunda vinterfiske i varmare land... som du kanske kan använda på bloggen...

Var på Maldiverna för lite semester och lyckades få tag i en båt så jag kunde fiska lite. Resultatet blev en landad Sailfish, en Tuna och fyra WhaHoo, som är en Barracuda-liknade fisk.Bästa kampen blev Sailfishen som tog cirka 25 min att landa – mycket spännande när dom hoppar i vattnet och är fullständigt galna när dom krokats. Just denna fisk uppskattade besättning till 60kg i vikt, största WhaHoo cirka 12 kg, tunan 4 kg, vilken vi blev serverade senare på kvällen på Fiskrestaurangen. Mycket delikat fisk att äta! Fisket bestod av trolling som vi gör i Sverige med fyra spön i vattnet. Betena var 2 st Rapala vobbler av större modell som fiskade på cirka 9 meters djup. Dom andra var nån lustig typ av bläckfisk-imitation som var ytgående. Det blev fisk på bägge typerna av beten.

Tyvärr så finns inte Catch and Release på Maldiverna utan fisken slås ihjäl med ett brännbollsträ (!) men besättningen försäkrade att fiskarna blir mat för personalen som servade oss på ön (700 st boende) och det kan väl vara OK, även om jag gärna sett att Sailfishen fått gå tillbaka. Nämnas kan att en Marlin även var krokad cirka 5 minuter (se bild hoppandes på 150 meters avstånd) men smet samt 5 andra WhaHo:s och en Barracuda.

Spännande fiske i Indiska Oceanen. Man vet aldrig vad som hugger eller hur stort det är! Och när har man personal som ska hjälpa till med allt ? Jag gav dom semester vilket i början inte uppskattades, men dom insåg att jag fiskat och knytit tafsar och beten nån gång innan... för lite grejor försvann... troligtvis haj eller stora Barracudor som biter av ståltafsen.

PS. Vad är klubbrekordet på Sailfish?  ha ha..

Med vänlig hälsning Anders Törnström


Inga kommentarer: