torsdag 4 juni 2015

Svenska mete-eliten gör upp på klassisk arena

Nu till helgen, lördag och söndag 6-7 juni, arrangerar SWEA svenska mästerskapet i internationellt mete. De har sannerligen valt ett tävlingsvatten med en rik svensk och internationell metehistoria och har av många klassats som en av Nordens bästa och trevligaste tävlingsarena. Det är Kinda Kanals sträckning mellan Hovetorps Slussar och sjön Stora Rengen, som under 80- och 90-talet användes för flertalet stora evenemang.

1987 arrangerade vår klubb FK Jokers tillsammans med Constellation det första VM-et för klubblag någonsin. 20 nationer kom till start. En publik succé med över 1500 åskådare och detta VM är hittills det enda i disciplinen mete som arrangerats i Norden. Stort!
Förre världsmästaren Ian Heaps tog hem Adexa Cup.

Vi arrangerade ett flertal stortävlingar som SM, EKOL CUP, ADEXA CUP, ÖPPNA ÖSTGÖTA med ibland internationellt deltagande från bl a Holland och England. Mete-ikonen från England Ian Heaps kom bl a och sopade banan med sina svenska motståndare.

Ska bli riktigt kul att komma ut till kanalen och kolla in de bästa metarna i Sverige just nu och insupa en rejäl portion nostalgi!
Göte Jansson Svensk Mästare 1994

Inga kommentarer: