lördag 7 januari 2017

Isläget runt Linköping 6 jan 2017

Gott Nytt År på er alla!

Vi har just nu skaplig kyla och i centrala delar av Östergötland inte alltför mycket snö. Alltså perfekta förhållanden för god isläggning. Snödjupet i går fredag var cirka 3-5 cm och Stora Rengens ojämna is gick ihop sig även i vindvakarna. Det kom lite mer snö i natt, vi får se idag hur det har påverkat tillväxten av våra isar.

En rapport från Ämmern igår: max 10 cm is i vikarna vid sundet mitt på sjön. Men... OBSERVERA!... väldigt ojämn is. Det fanns mörka områden med dålig is. SE UPP!

Holst var ute på Svinstadsjön igår. Även här var isen ojämn i tjocklek från 10 cm ner till 4-5 cm men fast och hård. Ingen fisk. Svinstadsjön är en grund slättsjö och de hårda vindarna vi hade före isläggningen måste ha påverkat fisket negativt.

Idag på morgonen har vi inte samma stränga kyla, bara ett par minusgrader och några cm nysnö.
Hossa på Svinstadsjön igår.

Hagström kollade Sätrasjön. Den lade sig tidigt och isen var igår vid sjöns södra strand 6-9 cm.  Fin is blandat med dubbelis och stöp (!!!)
Sätrasjön 6 januari 2017

I dagsläget är det inte läge för några tävlingar i centrala Östergötland. Kan finnas mindre sjöar i länets östra och södra delar, som kan hålla, men jag saknar fn tillförlitlig information.

Så – ta det lugnt och håll tummarna! Än så länge har vi inte gett upp hoppet om vinterns tävlingar. Vi börjar med lördagen den 14 januari på Järnlunden, lördagen den 21 januari på Åsunden samt vår Jokernappet 2017 den 28 januari på Stora Rengen.

Jag återkommer!

Inga kommentarer: