tisdag 3 mars 2020

Jokers damer toppade östgötarnas resultat på SM-pimplet.

Hade vi inte våra damer, så kunde vi övriga jokrar bryta sönder våra pimpelspön, kasta övrig utrustning och glömma det vi trodde vi var bra på.

Årets SM arrangerades i Värmland av SFK Trekroken tillsammans med Jössefiskarna. Det extremt milda vädret som vi haft i hela södra Sverige, drabbade även arrangörerna. Den tänkta tävlingssjön Glafsfjorden vid Arvika går fortfarande öppen. Vi östgötar såg verkligen fram mot att få fiska på det planerade tävlingsvattnet. Jag tror att fisket hade passat oss väldigt bra, påminner lite om fisket på Åsunden och liknande sjöar. Nu blev arrangörerna tvungna att lägga SM-et 16 mil norrut på sjön Letten, en reglerad sjö som ligger på flera på hundra meter högra nivå än Glafsfjorden, och med ett fiske som har en helt annan karaktär.

Nåja, det är lika för alla och värdiga vinnare korades. Resultaten hittar du på SFK Trekrokens hemsida. Här är en länk dit:

SM-resultat pimpel 2020

Vi måste ge våra kära vänner från Småland en stor eloge. Många pallplatser och toppresultat. Stångådalens SFK med Fredric Ankarberg i laget, vann herrarnas lagtävling med 1 gram (!). Gullringen SFK med bröderna Stridh vann guldet i ÄHV-klassen och i klassen Yngre juniorer kom Gullringen på silverplats. Edvin Johansson från samma klubb blev också Svensk Mästare i YHJ-klassen och klubbkompisen Isak Nilsson tog en bronsplats.
En stor grupp smålänningar hade varit på "träningsläger" en hel vecka med fiske på många sjöar i norra Värmland. Det vittnar om ett makalöst intresse och en otrolig målinriktning. Bra jobbat! Synd att vi inte får tampas med er på onsdagarna på våra roliga pimpelkulor.

Östgötarnas bästa resultat:
Individuellt
I klassen Herrseniorer startande 179 man och där var Anders Andersson, SFK Firren, bäst med platsen 37. Vår egen joker, Jimmy Nyhlén kom på 70:e plats.
Herrveteraner. Christer Hagström på 53:e plats bland 135 startande i den klassen.
Äldre herrveteraner. Åke Allard bästa östgöte på en 26:e plats. Själv kom jag på 35:e plats. 98 gubbar kom till start.
Damveteraner. Här höll sig Birgitta Gustafsson sig väl framme (som vanligt). Hon blev 6:a bland 44 tävlande i klassen.
Äldre Damveteraner. Här missade vår Christina Carlsson pallen med endast 90 gram! Hon tog den fruktansvärt jobbiga 4:e platsen.

Lagtävlingen
Herrseniorer. På en finfin 11:e plats kom SFK Firren lag, med Patrik Johansson, Anders Andersson samt Erik Karlsson. På 22:a plats Jokers lag med Patrik Karlsson, Jimmy Nyhlén och Stefan Holst. 67 lag till start.
Herrveteraner. Jokers HV-lag på 15:e plats bland 49 startande lag. I laget ingick jag (Björn Borg), Björn Svensson samt Christer Hagström.
Damveteraner. Äntligen en pallplats! Jokers damer kom på silverplats. I laget fiskade Birgitta Gustafsson, Christina Carlsson samt Lisbeth Borg. 19 lag till start.

Våra fantastiska damer tog silvermedaljerna!
Barmark på lördagens individuella tävling.
Törna och Lunkan är på hugget! Som vanligt.
Lisbeth väntar på startskottet. Hård blankis, som var 35 cm tjock där vi står.
Ett målinriktat gubblag! Djup koncentration!
Det fanns bonusfiskar! Björns vägde drygt 1000 gram.
Ett bra tillskott till lagvikten.
Kul att träffa väldigt "gamla" bekanta! Här en sammanbiten Pilo Lindstrand från Torshälla, som hälsar till Hans Agné.
En fantastisk väggmålning hälsade oss välkomna till Arvika.
Fiskargubben vaktade framgångsrikt våra bilar på hotellets parkering.

Inga kommentarer: