söndag 1 november 2009

KM i Båtpimpel 2009 avjort

Det var en tapper liten skara som den 31/10 som begav sig av till Ryda och Åsunden för att göra upp om klubbmästerskapet i Båtpimpel. 3st Linder med fulltankade 9,9hästars Yamahamotorer låg och väntade på oss i den lilla hamnen. Efter bordning stävade armadan i god fart ut mot områdena kring Bjuggö. Vädret var i stort sett perfekt förutom att det enligt Kåberg blåste alldeles för mycket på vissa hotspots, detta gjorde dem enligt honom "ofiskbara". Esebring och Klas hittade ganska snart ett område med en del fisk och Esebring drog rätt bra ett tag. Björn och Patrik tog ett varv runt Bjuggö, Kåberg och Agné vände om och begav sig till Björkforsviken.

Esebring och Klas stannade kvar och letade fisk på tiometersnivån. De lyckades hitta små stim som de driftade över tills det slutade nappa. Snart var de två andra båtlagen tillbaka och fisket bedrevs mellan Bjuggö och "Indianerna". När det var ca 30 min kvar hittade Klas och Esebring ett stim med lite större abborre samtidigt som Kåberg drar en luns på över ett halvt kilo. Klas har flyt och drar nu 1-2hg borrar i varje nedsläpp och vikten ökar snabbt i påsen. Tyvärr fick fisket avbrytas för att hinna tillbaka till Ryda innan klockan slagit 14:00.

Ett trevligt litet KM med fina båtar, bra väder och lite småknepigt fiske. Vi tackar Kåberg för ett perfekt arrangemang och hoppas att fler deltar nästa år.

Resultatlistan:

1:a Klas Andersson 2250g
2:a Hans Esebring 2010g
3:a Hans Agné 1370g
4:a Anders Kåberg 760g
5:a Patrik Carlsson 650g
6:a Björn Svensson 590g

Båtlagstävlingen:

1:a Klas & Esebring 4260g
2:a Kåberg & Agne 2330g
3:a Svensson & Patrik 1240g

Inga kommentarer: