söndag 8 november 2009

KM i Spinn vid Stegeborg


Så var ännu ett KM i spinn avgjort, 11 Jokrar begav sig ut på Slätbaken för att göra upp om den åtråvärda mästerskapstiteln. Det höll dock inte på att bli något KM för Holst som fått sin båt instängd bakom ett antal husvagnar på förvaringsplatsen, en lätt stressad situation uppstod därmed. Att få ut flytetyget blev ett huvudbry i klass med Rubiks kub. Allt löste sig dock och med en lätt försening drog alla i väg ut på vidderna staxt efter klockan 9.

Båtarna spred snabbt ut sig i det stora området, Klas och Anders samt Mats och Esebring begav sig öster ut, detta visade sig vara ett lyckodrag. För vissa blev det en bra start på dagen, Matsa lyckades att ta en gädda på 102 cm och Klas drog en på 100, även Anders hade flyt och lockade ett flertal gäddor till hugg på sin förföriska plåtbit. Daniel och Patrik som höll sig i startområdet hittade fisk, Daniel drog en luns på 96 cm.

Väl i hamn översattes längderna på de återutsatta gäddorna till vikt enligt en framtagen tabell, efter en spännande räking av resultat blev resultatlistan som följer.

Resultatlista KM i Spinn 2009

1:a Mats Ljungberg 12.390g (tre gäddor)
2:a Anders Karlsson 12.310g (fem gäddor)
3:a Klas Andersson 9.400g (två gäddor)
4:a Daniel Johansson 8.640g (två gäddor)
5:a Patrik Carlsson 3.450g (två gäddor)
6:a Björn Borg 2.700g (en gädda)
7:e Patrik Wessman, Stefan Holst, Christer Engvall, Björn Svensson och Hans Esebring blev tyvärr utan fisk denna gång.

Båtlag:

1:a Anders & Klas 21.710g
2:a Ljungberg & Esebring 12,390g
3:a Patrik & Daniel 12.100g
4:a Björnligan 2.700g

Sammanfattningsvis ett KM med flera stora gäddor som gjorde att det blev ganska fina vikter för de som fick fisk. Det kändes bra att kunna återutsätta allt och veta att de kanske finns kvar till nästa gång.

Vi tackar Mats & Holst för arrangemanget och ser fram emot ett nytt Spinnfiske KM från båt även nästa år!

Inga kommentarer: