fredag 19 mars 2010

Slutet på pimpelsäsongen närmar sig

Nu känns det verkligen att vi börjar närma oss slutet! 7-8 grader varmt, senaste dygnet över nollan och fotbollsallsvenskan har dragit igång. Fortfarande håller ishockeyn på och LHC håller oss som vanligt på sträckbänken med förlust i första slutspelsmatchen. Kan dom inte sticka fyr i brasan??!!! Den här helgen blir det "privatfiske" på någon trevlig sjö tillsammans med frugan. Siktet är inställt på filéabborrar. Har lovat mågens föräldrar en riktig middag, där de får äta sig mätta på just abborrfiléer. Mumma!

F ö är det SM på Tisjön i helgen. Rapporterna är inte så uppmuntrande om gångföret på sjön. Arrangörerna hotar med att korta av tävlingsområdet med 3 km, p g a väldigt tungt före. Vadå? Är det någon som vill spränga lunga och hjärta, so what? Hoppas att våra tre (!) deltagare från Östergötland är förståndiga nog att att ta det lugnt och fiska istället.

Vi tar det alltså lugnt på hemmaplan i morgon och njuter av de sista skälvande dagarna av gångbara och fiskbara isarna. Har vi en och en halv vecka kvar, så är det inte mer. Nästa onsdag kör vi dock en kula på Rengen med ledighetskommitten. Tack Jacobsson, Haglund m fl, som har arrangerat onsdagskulorna under vintern. Ett förslag från mig till nästa år – gå tillbaka till att bara väga de tio största abborrarna. Det blir mer avslappnat och fler har chansen att vinna. Tävlingsstressen efter fylld skrylla får vi nog av under helgerna. Tänk på att vi är inte unga längre och vi behöver tid för både eftertanke och återhämtning!

Inga kommentarer: