onsdag 23 mars 2011

Avslutning på Åsunden idag. Tack för den här säsongen!

Om det inte var för det milda vädret och den hårda blåsten skulle vi daglediga fortsätta våra pimpelkulor ett tag till. Men nu är det slut. Isen säger ifrån.

Dagens utflykt gick till Åsunden och Berga-vattnet. Vi var ett 20-tal som kom till start. En intressant del av Åsunden, som ingick i DM-vattnet för 5 veckor sedan, nära till Ulvesund. De vinstgivande platserna under DM-et var nästan fisktomma idag. Några satsade på Ulvesund men kom snart tillbaka och hittade fisk längre in mot startviken. Själv var jag där hela tiden och hittade 5-6 smörhål på 3,5 till 4 meters djup. Innan solen försvann mitt på dagen bakom molnslöjor, var det väldigt lätt att hissa abborrarna till straxt under isen, vilket höjde nappvilligheten och snabbheten i fisket. Hann med några sådana hål och hade hur kul som helst. Avslutade med några vettiga hål, men då med fisken kvar vid botten.

Isen var på morgonen hård och fast på ytan. På sydsidor börjar det bli landlöst och där är isen obehagligt mörk och porös. I övrigt var det inga problem att röra sig. Tjockleken varierade mellan 25 och 35 cm. Inget vatten på isen. På Hövern igår var det på sina ställen 5 cm vatten, men alltså inget på Åsunden. Det börjar bildas stora fräthål, som en följd av nedrinnande vatten. Som du förstår är det "sista isen" jag beskriver! Stor vaksamhet och erfarenhet är nu nödvändig om du ska ut någonstans. Tveksamt om det går att komma ut på is till helgen!

Sorgligt men sant....

De tio bästa resultaten:
1. Björn Svensson, FK Jokers, 8.190 gram
2. Björn Borg, FK Jokers, 8.140
3. Håkan Lind, SFK Firren, 6.880
4. Owe Danielsson, SFK Firren, 5.750
5. Hans Werner, SFK Firren, 5.540
6. Christer Frisk, Rimforsa FK, 5.480
7. Lennart Haglund, SFK Firren, 5.330
8. Åke Allard, SFK Firren, 5.320
9. Thomas Johansson, SFK Firren, 5.070
10. Gilbert Sandström, 5.030

Eftersom detta är det sista reportaget från onsdagspimplet för den här säsongen, kommer här några extra bilder från dagens kula vid Åsunden.


Björnligan avslutade med storslam. Svensson (t h) slog mig med 50 gram. Funderar på att sluta leverera krokar till honom!


Åke Allard tager sig understundom en macka med prickig korv.

 Shozo Kadowaki sörjer den sista pimpeltävlingen. Eller är det något som tränger på?


Owe Danielsson är klar för hemfärd och andra sysslor än pimpelfiske. Laga middag kanske???
 Lennart Haglund vid vågen väntar på att gamlingarna ska komma till skott någon gång och väga sin fångst.

 Christer Frisk (t v) kontrollräknar sin vinst. Våra eviga arrangörer Göran Jacobsson och Lennart Haglund håller noga i alla startkort och prispengar. Det blåste förskräckligt! Tomas Johansson lurpassar som vanligt i bakgrunden.


Lisbeth Borg i samspråk med Christer Frisk. Bergavattnet i bakgrunden.

5 kommentarer:

Mick Collins sa...

Tack Björn för fin rapportering under sasongen.

Borg sa...

Tack själv Mick för att du trogen besökare och läsare. Det är kul att få respons från "sina läsare".

Håkan Franson sa...

Jag ber också att få tacka för din rapportering Björn. Inom detta gebit finns ju inte så många sidor att kika på. Keep up the good work:-)

Storm sa...

Borg !

Måste erkänna att jag smygläser din blogg typ....hela tiden:-)

Men vadå slut? Vi börjar nu. Vi har ett kanonarrangemang 15-17/4 med bra trekrokssjöar och rejält fiske. Hör av dig om du törs;-)

Hae't Gött !

Borg sa...

Jag slår absolut inte igen bloggen! Rubriken är lite missvisande då den avser gubbfisket på onsdagarna och pimpelfisket i Östergötland!
Nu får vi dra oss norröver, en del lyckliga bor redan där...
Storm – jag ska skriva lite om era arrangemang, det är alltid trevligt att komma till er. Trekroksfisket kan dra en och annan östgöte och smålänning.