torsdag 1 mars 2012

Säsongens sista i distriktet


Igår hade vi daglediga säsongsavslutning på syskonsjöarna Gryten, s:a o n:a, vid Rimforsa. Vi var ett drygt 20-tal, som hade en fulldag med strålande sol och bärkraftig is. Christer och Rose-Marie Frisk hade rekat och hittat denna högt belägna och skyddade sjö, som var ny för de flesta av oss. Små humusfärgade abborrar fanns på 1-4 meter, några hade dock turen att få några grova lunsar. Eftersom vi bara vägde de 10 största, var lunsen förstås vinstgivande.

Det är för sorgligt att vi redan den siste februari (med en extra-dag, tack för den...) måste avsluta organiserade fiskeutflykter och tävlingar i distriktet. Båda tävlingarna i helgen som kommer, på Ämmern och Sommen, är inställda. Hoppas verkligen att SFK Baltzar kan genomföra sitt KM och DM i mormyska nu på lördag. I distriktets norra delar har isen haft en mer gynnsam läggning än i våra mellersta och södra delar.

Sedan är det slut. Usch! Tur att vi har Runn och Ösjön samt SM-et att se fram emot.

Bilder från gubb- och tant-dagiset igår:

Åke Allard(t v) trycker in en wurst och Bosse Bam har bråttom till hålet igen. Han kände något stort precis innan korv-avbrottet.



Mys-pys på dagiset.





Parkering 5 meter från vattnet. Perfekt för oss pensionärer. 












 
Owe Danielsson 10 största vägde 1,5 kg och han vann på det. De två stora hjälpte förstås till!

Inga kommentarer: