måndag 19 mars 2012

SM-guld till Jokers!

Jokers herrveteraner tog en meriterande seger i lag-SM på Revsundssjön och vi kan nu titulera oss Svenska Mästare 2012. En skön seger som baserades på 4 jämna fångster mellan 4 och 5,5 kg. Vi hade 18.968 gram tillsammans. Silvret gick till gubbarna från Nora-Gyttorp FK, som fick ihop 15.368 gram. Bronset bärgades av Stångådalens SFK. Dom hade 14.383 gram.

Guld-gubbarna från Jokers heter Christer Hagström, Björn Svensson, Hans Esebring och jag själv. Hasse finns tyvärr inte med på podiet, då han då redan påbörjad den långa resan hem till Linköping. Men så här ser han ut: 

Våra damer kom, med tre i laget, på en 7:e plats och i HS-klassen slutade de våra på en 10:e plats.

Lördagens individuella SM var en pina för många. Snittvikten på abborren i Revsundssjön är 2-3 hg! Många timmar utan ett pill och så plötsligt small det bara och en del kunde fläska upp både 5 och 8 kg i ett hål på bara en halv timme! Otroligt fiske, men med ett stort inslag av lotteri denna helg. Stefan Holst från klubben kom på en fin 11:e plats med sina 5,3 kg.

Bästa fångst bland oss Jokrar hade ändå Anders Törnström, som med sina 10.580 i överlägsen stil vann arrangörsklassen. Han hade den 3:e tyngsta fångsten på den indviduella tävlingen! Efter 3 timmar hade han bara 1 (en) abborre!


Fullständiga resultatlistor finns på
www.sundsjofiskarna.se

Inga kommentarer: