lördag 10 november 2012

Minsta ekipaget var överlägset i spinn-KM

Det är inte alltid störst som är bäst. Det bevisade Daniel Johansson och Patrik Carlsson i dag på Jokers spinn-KM. Med sina 6 hästar och en Linder 440 slog dom övriga fiskemaskiner med råge. Verkligen kul för dom, de startade som högoddsare vid Stegeborg.
– "Med hänsyn till att Daniel och Patrik har så tunn och klen båt, så startar vi fisket direkt efter start" kungjorde tävlingsledaren Mats Ljungberg före start. –"Det blir mer rättvist så..."

Mycket riktigt, gäddorna fanns på närområdet, och det krävdes inga extra hästkrafter för att fiska vassnära på grundvikarna. Många smågäddor fick släppas tillbaka (vi har 50 cm som gräns) och alla godkända gäddor återutsattes efter mätning.

Vädret var perfekt, lätt vind och molnigt, cirka 7 grader i luften. Hade själv en bra start med kontakt på flera ställen på min blå Utö, sedan tog det slut. Min oträning lyste säkert igenom och båtkompisen Svensson kom snart upp jämsides och passerade mig lätt med sina 5 godkända gäddor. Nåja – jag hade en skön dag i a f.
Klubbmästare Daniel Johansson i mitten, t v 3:an Klas Andersson
och t h 2:an Patrik Carlsson

  
Resultat:
1.  Daniel Johansson, 402 cm, klubbmästare 2012
2. Patrik Carlsson, 378 cm
3. Klas Andersson, 288 cm
4. Hans Agné, 280 cm
5. Björn Svensson, 275 cm
6. Lunkan Lundqvist, 258 cm
7. Stefan Holst, 138,5 cm
8. Mats Ljungberg, 120 cm
9. Björn Borg, 112 cm
10. Patrik Lindberg, 74 cm
11. Hans Esebring, 65 cm En liten Linder med en 6-hästare duger gott.
Det bevisade Daniel och Patrik!


En imponerande maskinpark med taggade Jokrar inför start – här ska det bli åka av!

Jokers nya trainee, Claes Lunkan Lundqvist, klarade inträdesprovet galant. Han servade sina medpassagerare Klas och Agné på ett fullt godkänt sätt. Gillas!

Inga kommentarer: