söndag 26 februari 2017

Succé på cancertävlingen. 171 startande.

Det var väldig länge sedan vi i Östergötland genomförde en pimpeltävling med så många deltagare. Hela 171 startande från hela mellansverige möttes av en snötäckt Lien och en mörkgrå himmel över nejden. Snön började komma i går kväll och det övergick sedan i ett lätt regn. Sannerligen en svårtolkad vy mötte oss på morgonen. Hur skulle Lien reagera på detta, framförallt dess innevånare abborrarna. För att göra väderomslaget tydligare har vi haft en utfärdad varning för gräsbränder de senaste dagarna!

Sjöns vattennivå var dessutom sänkt med nästan en meter. På väg ut på sjön fick jag se många nya landmärken och stenar jag aldrig sett tidigare på Lien. Det var bara att rita om "kartan" i huvudet och börja lite försiktigt.
Jokers segrande lag med fr v Stefan "Hossa" Holst,
Daniel Johansson samt Klas Andersson. Vikt drygt 21 kg

Glädjande var att fisken fanns på grundvattnet men jag upplevde inte den riktiga huggsexan. Pilligt, byte av färg på kroken och väldigt många tappade fiskar. Min fångst på 6.122 räckte ändå till seger i ÄHV-klassen. Jokern Stefan Holst vann överlägset totalen med sin 9,2 kg och fick med sig vandringspriset för både inviduella totalvinsten samt lagpriset, som vi i Jokers tog för fjärde vinsten i rad.
Ett dignande prisbord räckte till många pristagare.
Samtliga priser är skänkta av butiker, organisationer samt
privatpersoner, inte minst från de tävlande.
Holst tar emot Öhammars vandringspris för totalvinsten.
Prisutdelare är dagens tävlingsledare Jerry Isaksson.
Lien är en förnämlig tävlingssjö. Den är jämn och oberäknelig. Tyngsta fångsterna kommer alltid från olika platser. En mycket spännande sjö, som vi ska vara tacksamma för och vara rädda om.

Tack Jerry och Co för ett fint arrangemang med ett gediget bidrag till Barncancerföreningen.

Resultatlistan finns även på SFK Baltzars blogg.

Hossa väger in en full back abborrar. 9,2 kg.

Inga kommentarer: