torsdag 11 januari 2018

Israpport 11 januari

Den som väntar på något gott får vänta väldigt länge!

Vi har just nu väldigt goda förutsättningar för isläggning. De flesta mindre och halvstora sjöarna har lagt sig. Sjöar med stor genomströmning som Åsunden, Järnlunden samt Stora Rengen vill inte lägga sig ordentligt. I dagsläget är det förenat med stor fara att ens försöka gå ut på dom. Rengen t ex har "försökt" lägga sig tre gånger i vinter, men misslyckats varje gång.

En sjö som alltid lägger sig tidigt är Sätrasjön, men där var det bara 5 cm utanför bryggan igår!

Vi saknar ordentlig kyla!

Henry Hermansson var i eftermiddag ute på tre sjöar runt Malexander. I förrgår var isen 7 cm på Malgen och följande natt skulle bli riktigt kall. Vi hade förhoppningar att vi skulle kunna köra en kula i helgen med 10 cm is, men det går inte. Henry rapporterade just att isen var tunnare vid land! Han hade svårt att komma ut på isen. Rena vårisen alltså!

Henry ska kolla isarna igen och det finns förhoppningar om att vi kan ha en kula nästa onsdag. Kanske! Någon natt framöver ska det bli kallt igen.

SFK Firren ställer in sin tävling på Järnlunden, som enligt vårt tävlingsprogram skull gå nu på lördag. Åke Allard meddelar att de skjuter fram tävlingen till söndag den 21 januari. Vi återkommer med besked nästa vecka.

Jag känner inte till någon arrangerad kula eller tävling i distriktet denna helg. Återkommer med ny info. Hör gärna av dig om du har något att rapportera om isläget.

Kan du inte hålla dig, så gå inte ut ensam! Var försiktig!

Mina pimpelspön väntar fortfarande...


Inga kommentarer: