måndag 4 mars 2013

Östergötlands första SM-medalj i Mormyska

Vem kunde tro det? När vi i Jokers bara för några år sedan (2009) tog upp mormyska som "ny" tävlingsgren i Östergötland och arrangerade vårt första DM nere i Segelbåtshamnen, Linköping, var det med inställningen att lära oss mormyska-tekniken, sprida sporten och bredda vårt kunnande inom pimpelfisket. Det började alltså som ren propaganda, men har nu redan blivit en tävlingsgren att räkna med för oss östgötar!

Kent Adell silvermedaljör på Mormyska-SM 2013
En som tände på alla cylindrar för sporten var Kent Adell, Malexanders SFK, Han blev distrikts-mästare ffg 2010. Hans första SM-start i helgen gav honom och Östergötland en historisk SM-medalj. I HS-klassen kom han på silver-plats! Mycket starkt gjort, men så är han en av distriktets allra bästa allroundfiskare när det kommer till tävling. Han var ensam östgöte på plats vid Gåsskärsviken i Mälaren och fick platssiffra 13 (4+5+4) efter de tre tävlingspassen under två dagar. Antalet startande i hans klass var 47. Totalt antal startande var 137. Kents totalvikt blev skapliga 13.405 gram, mest mört.

Grattis Kent till SM-silvret! Nu kanske fler östgötar vågar åka på SM??!!!