lördag 16 februari 2013

Ingen är profet i sitt egna distrikt

Det ska gudarna veta, att det är inte lätt att införa något nytänk i Östergötland. Vi arrangerade idag en renodlad lagtävling för mixade 3-mannalag på Sätrasjön. Endast 6 lag kom till start! Av dom var det två lag från angränsande distrikt. Det skulle vara intressant och få in synpunkter på tävlingsformen från de som inte kom eller helt sonika la andra arrangemang på samma dag som vår tävling. Är formen inte intressant? Ger det inget? Har det för låg status? Är det för långt från gamla invanda mönster? Var det fel sjö? Svaren lär vänta på sig....
Nåja - det var värt ett försök och vi som var med hade det riktigt trevligt.Fisket däremot var väldigt svårt. Vattnet var i stora delar gulfärgat av smältvatten och gjorde abborrna väldigt svårflörtade. Normalt sett vid denna tid på året brukar Sätrasjön vara svårflörtad men inte fullt så igenknäppt som idag.

Vi välkomnar självklart synpunkter och "förbättringsförslag" på vårt försök till en annorlunda tävlingsform!Lagett, med Birgitta Gustafsson, Christer Hagström och Danne Danieluk segrade på 5.690 gram. Jokers Mix-lag, med Christina Carlsson, Hans Esebring och Klas Andersson kom tätt efter med 5.630 gram.


Björn Svensson visar upp sin monstergärs på 63 gram. Hans största fisk idag, som han dessvärre inte fick väga in.Klas väger in lag Malexander/Rimforsa. Det räckte till en 4:e plats. Svensson kollar noga vägningen.

Dagens resultat

1 Lagett 5 690

Birgitta Gustafsson

Christer Hagström

Danne Danieluk
2 Jokers Mix 5 630

Christina Carlsson

Hans Esebring

Klas Andersson
3 Masvarning 5 550

Bertil Sundeberg

Bo Sundberg

Mikael Hollstenius
4 Malexander/Rimforsa 5 360

Kent Adell

Christer Frisk

Rose-Marie Frisk
5 Team Ploghult 3 620

Sören Gladeling

Gunilla Gladeling

Christer Lindström
6 Jokers Äldre 3 280

Björn Svensson

Björn Borg

Lisbeth Borg

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är jag personligen inte mycket för lagfiske men något som kanske skulle kunna locka vore att köra 4manna lag och dela upp en sjö/område i 4 zoner.
Lagen bestämmer i förväg vem man sätter i vilken zon (1/zon) och man får inte fiska i annan zon än den man tilldelats.
Inom varje zon gäller vanliga 5-meters reglerna mellan fiskare. Gott om yta i varje zon så det finns gott om plats, 500x500m eller liknande beroende på hur sjön ser ut.

Blir lite man mot man känsla inom zonen som en individuell tävling men resultatet är ett lagresultat.
Hoppas det gick fram hur jag tänkt.

Bra med nytänk men det kan inte alltid slå väl ut på första försöket, tyvärr.

Borg sa...

Hej och tack för ditt förslag!
Många klubbar har väldigt svårt att ställa upp med 4-mannalag inom varje klass. Vår tanke med mixade 3-mannalag är att fler ska kunna delta och få chansen att fiska i lag. Tävlingsformen är dessutom mycket lätt att arrangera. Gäller antagligen att höja statusen. Det kommer, som du säger, att ta tid för att hitta rätt form och att pimpelfiskarna tycker att det är intressant.

Jerry sa...

Tror att dagen före DM var en bidragande orsak till manfallet.

Borg sa...

Hej Jerry,
det kan kanske delvis bero på detta! En del vill väl vara utvilade och fräscha till DM-et. Ändå är det många som fiskar två dagar i övriga helger under vintern.
Tack för kommentaren.