söndag 21 april 2013

Nu är det slut på riktigt!

Det är svårt att beskriva – känslan att inte förbereda sig, göra mackor, kolla pimpelgrejorna, planera morgondagens fiske, ordna fiskekort etc. Det är tomt! Därför har jag haft skrivkramp under en hel vecka. Sista pimpeldagen denna säsong för vår del var förra söndagen i strålande väder tillsammans med bästa vännerna, bra is och rejält med filébara abborrar. När frugan och jag kom hem rödmosiga på kvällen kunde vi inte ta beslutet att "nu är säsongen över", utan allt var som vanligt. Isborren kvar i bilen, Jag såg över prylarna och vi var förberedda mentalt att åka ut igen på morgon. Isen är ju fantastisk, måhända lite lös på ytan under eftermiddagen, men fullt gångbar. Inga problem vid land. Vi tittar på vädret i morgon bitti och tar ett beslut då.

Måndag morgon regnar det! Prognoserna lovade ostadigt väder hela dagen och så skulle det fortsätta i veckan. Säsongen var över och vi stannade hemma. Undan med prylarna och nödvändig "vapenvård" vidtog. Nu en vecka senare har vi accepterat vår situation och kan nu med gott fog tacka för en otroligt lång och fin pimpelsäsong här i Östergötland. Under många år har vårt tävlingsprogram sträckt sig fram till början av mars med Cancertävlingen på Lien som fin avslutning av tävlingssäsongen den 3:e mars. Vi hade också planerat DM i mormyska lite senare. Aldrig har någon klubb i modern tid vågat planera en tävling i distriktet senare. Nu har vi haft bärkraftiga isar i över en månad till! Vem kunde tro det? Vi fyllde upp med ett otal kulor och ytterligare onsdagspimpel. Helt otroligt!

Öppna Östgötamästerskapet i pimpel 2014
Det blir säkert samma osäkerhet om issituationen under mars och april nästa år, men vi kan redan nu förbereda dig som läser detta, att nästa år ska du boka in helgen 8-9 februari. Vi i FK Jokers tillsammans med Rimforsa FK planerar att återuppta Öppna Östgötamästerskapet, som blev en stor succé för ett antal år sedan. Lördagen kör vi Jokernappet på Stora Rengen och på söndagen blir det på populära Åsunden i regi av Rimforsa FK. Två bra tävlingar på två bra tävlingssjöar där bäst sammanlagt över två dagar blir Östgötamästare 2014. Mer info kommer, men som sagt, när ni planerar era tävlingsprogram i era distrikt, kan det vara klokt att "undvika" 8-9 februari 2014!

Söndag den 15 april. Sista isen på St. Rengen. Tack för den här säsongen – Björn och Lisbeth Borg, Björn Svensson (sittande) och Christina Carlsson.


Inga kommentarer: