måndag 16 mars 2009

Grymt mycket fisk på Björköfjärden

Helgens "Superpimpel" på Björköfjärden vid Sundsvall gav fruktansvärda vikter. I går hade 50 tävlande över 10 kg, en tredjedel av alla startande på söndagen! Toppvikten var över 30 kg, som Tomas Hessmyr från Hedrum fick, sittande mitt i en klunga. Det räckte ändå inte för att vinna över två dagar, han hade "bara" 45.780 sammanlagt. Segrade gjorde Mikael Rehnman från Öbacka SFK, han hade 47.166 gram. Detta är ofattbara 5,9 kg i timman över åtta timmars fiske.

Enligt knapphändig information var det riktigt dj-ligt att gå. Sugande stöp på hela fjärden. Hur var det egentligen? Om det är sant, är övriga klassers prestationer klart större än herrseniorernas. Eller behövde man inte gå så långt från start? Man ska ju in i mål också!

Kolla resultatlistorna på ViM Pirkens blogg. Länk till höger.

En sådan här tävling under dessa förhållande både lockar och skrämmer.
Säger en bloggare med artros i höger knä.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Föret var precis så vidrigt som man bara kan tänka sig. Stöp och snö till stövelskaftet. Inblandat i det fanns det lager med skare som gjorde att man fick det där "goa" rycket när man tryckte ifrån. Ca 1,5km ut fanns små områden där man kunde tassa på skaren korta sträckor.

Längre än 2km bort från starten är fjärden helt ofiskad av förklarliga skäl.

Ett mer spektakulärt vatten finns inte vad gäller abborrfiske i Sverige. Sen att vikterna blir så fantastiska beror ju enbart på snittvikten på abborren. De som hade de högsta vikterna hade nog ett snitt på mellan 150-175g och då behövs det inte jättemånga för att få 30kg.

Väl mött till SM!

Borg sa...

Påminner om nordiska i Finland vid ryska gränsen???