måndag 23 mars 2009

Vilken sagolik vinter!


"–Det är åldersrelaterat!" Det säger alltid Björn Svensson till mig när jag inte kommer ihåg. Han har kanske rätt, för nu kommer jag inte ihåg när vi hade en sådan här vinter senast. Det är fortfarande gångbara isar i distriktet fastän vi snart är inne i april. Säkert var det inte länge sedan vi hade liknande vintrar, men jag är väl för gammal att komma ihåg när det var?!

Vi har fiskat "privat" och haft några trevliga kulor den senaste veckan. Fiske nästan varje dag – fantastiskt. Nyllet börjar bli lite anfrätt. Håller nu på med att förbereda oss för SM i Norsjö. Återkommer till det.

7 kommentarer:

lunkan sa...

går det att pimpla nere i bestorp
på stora rengen

Borg sa...

Hej Claes,
eftersom de kör en kula på Sätrasjön i morgon onsdag, tror jag säkert att isen är gångbar på Rengen i Bestorp. Det är ju riktigt kallt just nu.
Var försiktig bara!

Anonym sa...

Någon som vet var växthuseffekten tog vägen ??

Hoppas ni kommande säsonger har lika bra förhållanden, så man kan "luska" lite på eran blogg.

Tror att ni kan bli svåra att "tass" med nu när tränat stenhårt på borrning inför påsk o SM !!

Förresten börjar det frysa ihop här i norrland nu, vi hade -20 i morse !!. Hoppas på superföre till påsken.

Hae't Gött !!

Borg sa...

Minus 12 grader i morse! "Gubbarna" körde en kula idag igen. Kunde tyvärr inte vara med – det finns annat att göra ibland. Göra krok till SM bl a!!!!

Nog har vi tränat alltid, så nu får norrlänningarna en match. Bara vi vet vart vi ska gå på sjön... På bilden har jag 11 kg från en ny sjö vid Åtvidaberg. Hela sjön är 3 meter djup! Otroligt fiske. Ena påsen är bara matfisk, den andra 15-80-grammare.

Ser fram mot SM och era kvällscuper!

lunkan sa...

Hej björn tror du att isen bär på nedre antvarden och var köper man fiskekort i såfall?

Borg sa...

Hej Claes,
jag vet faktiskt inte var man köper kort till nedre Antvarden. Vi var där som gäster till Björn Svensson, som har årskort där.
Ett tips på ny sjö. "gubbarna" hade kula på Sätrasjön i lördags. Jättefin is och det togs fina abborrar där, upp till 800 gram!
Kort köper du i ICA-affären i Bestorp.

lunkan sa...

Tack för tipset. vi har varit på stora rängen vid stavsätters badet och jag och gittan fick ca.8kg fisk ihop från 1200-15.30 isen var bra 25cm skapligt hård även snön var kvar.Bra några ätbara ca 150gr.