lördag 12 januari 2013

"Bagging" Holst slog till på Järnlunden idag


Stefan Holst slog nock på resten av oss idag med en fångst på ca 14,1 kg. Erik Karlsson var med och kämpade väl om segern, men blev slagen med 4 hg. Trots minst två stora bonusabborrar i konten, 1.335 och 900 gram.

Järnlunden stod inte att känna igen för oss övriga. De tyngsta fångsterna togs lite längre ut i sjön, på djup mellan 7-8 meter. Snittvikten var definitivt större än för oss övriga, som pillade mellan öarna med småabborrar på 10-20 gram . Jag själv blev stressad av detta och for omkring som en skållad råtta – historiskt sett brukar man råka på bra fiske på 3-4 meter med skapliga tävlöingsabborrar på 25-40 gram, som snabbt fyller på... Nåja  jag fick några matisar, men det räckte föga långt i sammandraget. Det är nu två år sedan SFK Firren kunnat köra sin tävling här. Det är helt klart att mellanstorleken på abborrarna har försvunnit! Tyvärr. Många ser skarven som den största anledninen till detta!

De som stannade mellan öarna och koncentrerat kämpade på med småabborrarna, blandade med några bonusar, gjorde ändå ett bra jabb. Fångster på 6-7 kg är igentligen inte så dåligt! Om inte Holst fanns!


Resultat Järnlunden 12 januari 2013


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Det var två stora bonusfiskar på:
1335g (49cm)
905g

Hade behövt en av abborrarna som rätade mina krokar... Riktigt kul fiske.

Ha det bra!
/Erik Karlsson

Borg sa...

Tack för din rättelse Erik,
jag har för ordningens skull ändrat i bloggen.

Vi ses!

Håkan Franson sa...

Grattis Kung Holst!
Du är hjärtligt välkommen att dominera på Åsunden nästa helg:-)

Mvh Håkan

Ps. Jag såg dig Björn, vi hade lätt för att hålla oss för skratt idag. Finns inget tristare än 10 grammare:-(