onsdag 30 januari 2013

Vi testar ny tävlingsform 16 februari

Först lite om vädret. 5-6 plusgrader just nu, lagom att förhoppningsvis smälta snön på sjöarna innan kylan slår till i helgen som kommer. Det är kanon, precis vad vi behöver. Hoppas bara att vi inte får mer snö.

Så till rubriken. Vi kommer att köra en öppen lagtävling lördagen den 16 februari, alltså en tävling utan individuella starter. Det är riktigt kul med lagtävlingar och när vi nu återigen i Östergötland tyvärr slagit ihop indviduella- och lag-DM till en tävlingsdag, vill vi i Jokers "bjuda" på en renodlad lagtävlingsdag.

För att ge fler möjlighet att bilda lag och prova på något nytt, så kommer vi att köra med mixade 3-mannalag, dvs inget lag får bestå av tre stycken från samma klass utan måste vara sammansatt exempelvis så här:
HS+HV+ÄHV
HS+HS+DS
HS+HV+ÄHJ
HS+DV+ÄDV
HS+ÄHV+ÄHV
osv

Valet av tävlingssjö föll på Sätrasjön, som de flesta av oss känner som en lättillgänglig och lagom stor sjö, knappt 2 km lång. Dels ger den rättvisa förutsättningar för den här tävlingsformen med hyfsad fisktillgång på många ställen, dels får man jobba för resultatet. Här kan ingen dra iväg och fylla lådan på ett par timmar. Vi vill också att ni ska få en skaplig och inte alltför tung "uppvärmning" innan vårt DM, som vi har dagen efter.

Plats: Sätrasjön med start vid Sätravallen
Tävlingsdag: Lördag den 16 februari 2013
Tävlingstid: 10-14
Gångtid: 30 min före och efter
Startavgift: 240:-/lag
Klasser: enbart mixade 3-mannalag
Försäljning: Korv och dricka
Tävlingsledare: Klas Andersson
Upplysningar: 0706-865002

Tävlingen är sanktionerad av Sportfiskarna
Tävlingen är öppen för alla
Lagen behöver inte vara klubbrena.

VÄLKOMNA!
/FK JokersInga kommentarer: