måndag 21 januari 2013

Inga juniorer på Jokernappet

Nog för att det har varit ont om juniorer på våra tävlingar de senaste åren, men så dåligt som det var i helgen är väldigt illavarslande!

I lördagstävlingen på Åsunden (läs Jespers fina rapport på pimpelsport.se) kan jag tänka mig att kyla skrämde bort en del juniorer, men i går på vår tävling Jokernappet var vädret hyfsat. Visserligen minusgrader, men inget onormalt för årstiden. Vi hade ingen junior till start! Jo – en kom och han bad att få tävla i HS-klassen, vilket han fick, givetvis. Marcus Karlsson, som han heter, är mycket duktig och kom på en fin 15-plats med sina 8,3 kg. Han är son i en fiskande familj från Rimforsa och har nått stora framgångar, vilket sporrar till ett fortsatt tävlingsfiskande. Han och kompisarna i Rimforsa är unika. Dom har det i blodet, på något sätt... allihop.

Stora Rengen och Jokernappet lockar många från när och fjärran. Det är jättekul att se så många nya ansikten före start och att några av "gästerna" tar framskjutna placeringar. Det är också många som kommer varje år och det är extra roligt. Vi hade tillresta från Jönköpingsdistriktet, Värmland, Örebro, Gotland, S:a Älvsborg och Skåne. Sörmland och Kalmardistriktet hade egna tävlingar som hade högre prioritet, annars är jag övertygad om att några fler hade kommit.

Självklart är jag jättenöjd att Jokers kunde ta 3 klassegrar – annars vore det sk-t. Christer Hagström kan sitt hemmavatten och vägde in 12.220 gram, vann HV. Björn Svensson upprepade sin seger från 2011 i ÄHV och Hagströms sambo Birgitta Gustafsson vann DV-klassen med 6.420.

Enligt en som vill vara anonym, så nappade det grymt, men det var fel storlek! Hade de mer normala 30-70 grammarna nappat, då hade han inte orkat bära hem fångsten.

Så var det nog för många, abborrna var osedvanligt små. Väldigt få stora bonusar kom in, men så kan det vara ibland. En del normalt fisktäta områden var kliniskt rena. Abborren hade helt enkelt inte kommit in ännu på dessa grundplatåer. Så var det t ex utanför start och kanalmynningen. 

Kanske det är det här som gör Rengen så spännande som tävlingssjö.

Får jag inte kela med tanten, så får det bli katten.
Björn Svensson och Jokernappets egen kel-katt.
Håkan Fransson och Magnus Jonzon från Rimforsa FK snackar med Hans Agné i mitten, om hur bra det gick förr i tiden....Uffe och jag delar ut priset till segraren i ÄDV-klassen, Rosemarie Frisk, Rimforsa FK.

Jag själv gömmer en 10-grammare i handen


Inga kommentarer: