fredag 4 januari 2013

Positiv israpport!

Fick idag glädjande besked från två olika sjöar, från två olika delar av distriktet.
Björn Svensson från sin sjö i Uknadalen (sydöst om Åtvidaberg) och Hans Agné rapporterade från Boren om överraskande fina isar. Den första isen och blasket ovanpå har frusit ihop till en fullt gångbar tjocklek på 10 till 20 cm. De uppmanar ändå till stor försiktighet då det fanns några mindre ställen som inte var så tjocka. Man såg dom ställena bra eftersom isen är precis spegelblank.

Några har också varit ute på Svennebysjön.

Även om vi har haft flera plusgrader så verkar det som grundkylan i vattnet och runt nollan på nätterna ändå bygger på isen. Kanon – nu börjar det likna något. Ser bra ut för våra tävlingar på Åsunden (19 jan, FK Rimforsa) och Rengen (20 jan. Jokernappet 2013)! Bara vi slipper nysnö, tack.

Abborrarna verkade vara lika överraskade som mina rapportörer och nappade dåligt.

Stefan Holst tog den vackra bilden från Boren. Isen låg över hela sjön! Med den fruktansvärda starten på vår vinter, är det inte långt från att man blir religiös när man tittar på bilden. Livet återvänder!



2 kommentarer:

Anonym sa...

När den så kallade faaaaa ... blir gammal blir han religiös säger ju ordspråket , så är väl även fallet med dig min gode Borg.
I småland har vi vart igång ett tag med pimplinga och småtävlingarna-kulorna.Hoppas du skött försäsongsträningen väl när det blir dags för drabbning.Ska försöka ge dig och Svensson en match på nån av era tävlingar även denna vinter.Väl mött. Hälsar. Pelle Ernsth

Borg sa...

Hej Pelle,
kul för dig att du kan sköta din försäsongsträning på bästa sätt!
Du är givetvis mycket välkommen upp till oss när det drar ihop sig till de stora drabbningarna!

Själv är jag inte mycket för träning, har inte varit ute ännu. Jag litar på min rutin....