söndag 17 januari 2016

Äntligen kunde tävlingen på Järnlunden genomföras.

5 minuter före start. 
Det var inga som helst problem för arrangören SFK Firren att genomföra sin efterlängtade tävling på Järnlunden idag. De senaste två året har vi inte haft isar så det var extra roligt idag att komma till start. Isen var cirka 20 cm överallt och jag kunde inte se några svaga partier. Solen sken och termometern visade 9 minus vid start. 64 pimpelsugna kom till start och fick uppleva en härlig dag på vettig is men ett väldigt ojämnt fiske. Man var helt enkelt tvungen att vara på rätt nivå och på rätt avsnitt av sjön, för att kunna väga in någorlunda bra vikter.
En som träffade rätt och vårdade stället på ett utmärkt sätt var vår klubbmedlem Daniel Johansson. Han stannade kvar kring Tofta Skär när många av de startande kring skäret troppade av efter någon timme. Han tog dagens högsta fångst på utmärkta 11,2 kg. Djupet mellan 6-8 meter.
Själv fiskade jag på 3 meter och drog upp några hundra småfirrar, som inte kunde mäta sig med fångsterna från de öppna fälten ute på djupare vatten.Inga kommentarer: