torsdag 7 januari 2016

Lovande pimpelpremiär i Östergötland.

Vi har nu fått en efterlängtad isläggning i Östergötland. Det lovar gott med starkt kyla på nätterna och just nu minus 9-10 grader. Än så länge har vi bara "privata" rapporter från pimpelsugna och isvana fiskare, som har hittat bärkraftiga isar. Sjöarna har fortfarande väldigt ojämn istjocklek, så se upp. Ta det försiktigt. I östra delen av länet har det kommit cirka 5-7 cm luftig snö på isen och det är ett täcke, som isolerar väldigt effektivt.
På den sjö vi hade vår premiär på idag var isen mellan 11 och 14 cm. När vi åkte från sjön var det cirka 6 cm snö på isen men det började snöa ganska häftigt på eftermiddagen. Temperaturen låg hela dagen på minus 9 grader. Delvis sol och vindstilla.
Abborrarna jagade småmört på 5 metersnivån och vi fick lyfta på riktigt tunga borrar. Fantastisk premiär där allt låg på rätt plats!
Svensson och hans grabb Patrik var där igår och "fyllde" lådorna med 400 grammare i snitt.....
Frugan och jag fick inte så många individer idag, med toppade med ett par kiloabborrar.
Man kan bli religiös för mindre!

Frugan Lisbeth inledde säsongen med ett präktigt personligt rekord på 1.040 gram

Gissa om hon blev sur på min. Den vägde 1.180 gram. Kolla hängbuken! 

3 kommentarer:

lunkan sa...

Grattis fina firrar

Anonym sa...

Nice !!!
Kan ni inte lägga ut på vilka sjöar ni varit på,vilket INTE innebär att ni bär ansvaret om något händer.Svårt att veta var man kan åka.
Med vänlig hälsning Clas Hansen

Borg sa...

Jag vill inte lämna ut en sjö, där de inte säljer fiskekort. Fick dock rapport från sjön Teden idag (vid Björsäter). 15 cm is! Det är inte den bästa pimpelsjön, men ger ändå ett hum om hur liknande sjöar i närheten kan ha lagt sig.