onsdag 6 januari 2010

Bistert på sjön – men vilka isar!Björnligan (dvs Svensson och undertecknad) trotsade kylan och drog till Rengen igår. Minus 20 grader på morgonen, mitt på dagen 17 minus. Vi gick ut vid Bestorp och fick en fantastisk dag med klar sol, som ändå inte lyckades smälta istapparna i skägget. Isen är nu 20 cm och det 5 cm lätta snötäcket gjorde bara gott. Idag har det nog kommit några cm till. P g a kylan är snön lätt som bomull!

Vi hittade nappvillig fisk på grundområdena ute i sjön. Skaplig tävlingsstorlek på 25 - 40 gram och de var mycket lätta att höja. Bästa fiskedjupet var 3 - 5 meter.

Ytterligare en israpport
Jokern Johan Birgersson mailade in en rapport om hans hemmavatten Järnlunden. Isen är idag vid land 20 cm och ute på stora sjön var den 15 cm. Han hade kontakt med flera grisar och lyckades få upp några runt 900 gram. Har tidigare fått fina på samma plats (exakt var Birgersson???), se bilderna. Johan tjej är också en hejare på pimpelfiske. Här visar hon upp sin halvkilos. Johans vägde 1010 respektive 1350 gram.

Tack för bilderna och israpporten, Johan!

Inga kommentarer: