onsdag 13 januari 2010

Gamla Taggen är sig lik.

"General" Jakobsson hälsar deltagarna väkomna till Taggen vid Borkhult och dagens kula. Snacka om pastoral inramning. Synd om er som måste vara på jobbet!

I östra delen av länet ligger ett antal helt otroliga sjöar. Inbäddade i orörd natur, det andas något ursprungligt över det hela. Sjön Taggen är en av dom.

Idag bjöd våra generaler över ledighetskommittén på en onsdagskula på nämnda Taggen. Göran Jakobsson och Lennart Haglund välkomnade oss 15 deltagare till denna spännande sjö. Det är med antakt man ger sig i kast med Taggen, faktiskt.

Nu hade inte jag så stora förväntningar på storfångst med tanke på vädret (minus 10 grader, rimfrost, 15 cm snö på isen och rejäl dimma på morgonen). Men vad gör det, spännande är det ändå att ge sig ut på Taggen.

Mycket riktigt, så var fångsterna väldigt dåliga idag, det var bara en som lyckades hitta storabborren och det var Björn Svensson, som i dimman gick på ett område med nappvilliga 500 plussare. Han hade 8,5 kg och blev överlägsen segrare. Jag själv hade 2,7 kg och blev tvåa. Då förstår du själv!

SFK Firren inbjuder till pimpeltävling på Järnlunden nu på lördag. Start vid Eda. Tävlingstiden är 10.00 – 14.00.

1 kommentar:

Storm sa...

Sorry !

Någon Noring har lurat med mig till Vänern på tävling under lördag.

Lycka till på Järnlunden, vet att det är en bra sjö ;-)

Hae't Gött !