tisdag 9 februari 2010

Åsunden både lördag och söndag

Rimforsa FK arrangerar på lördag en öppen tävling på Åsunden med start vid Mjölkvik. För mer info och karta: http://rimforsafk.se/

På en annan del av Åsunden blir det på söndag Östergötlands individuella DM, närmare bestämt vid Björkfors med start vid Ryda. Ett intressant men klurigt vatten, som var platsen för 2006 års DM (5 februari). Då var det minus 24 grader vid start och solsken. Jag vill minnas att det blåste en aning också. Jag satte mig i lä bakom första öarna ute i sjön t v och hade ett rejält uttag första 1,5 timmen. Hade då ca 6 kg på 3 meters djup. Sedan blev det djupare ströfiske och jag landade på 9,5 kg till slut.


Grundområdena in mot Björkfors, alltså t h utanför startviken, gav riktigt stora fångster. Kolla HS-klassen i resultaten! Har plockat fram listan för skoj skull.

Precis utanför startviken ligger också ett bra område för de som inte vill gå så långt. Möjligen kan det bli stört efter ett tag, men risken är inte så stor i år med dagens isförhållande och fiske på 5-7 meter. Även inne i startviken fanns det gott om fin abborre mot slutet. Mot vasskanten t v.

Hur det blir på söndag vete gudarna! Vid en annan tävling lite senare än 2006 års DM gällde det verkligen att förflytta sig och leta på nya områden. Det gick inte att förlita sig på "gamla smörställen".

Inbjudan till DM 2010 hittar du här: http://www.malexandersportfiskeklubb.biz/

Inga kommentarer: