torsdag 4 februari 2010

Färsk information om DM-vattnet!

Vi har just kommit hem från Stora Rengen och Bestorp. Vid Lilla Rengens utlopp (streckat område vid Vårdnäs på kartan) går det nu öppet efter att kraftstationerna nedströms öppnat luckorna de senaste dagarna. För att inte riskera något inför Lag-DM-et på söndag måste vi skärma av vattnet en hel del. Men jag lovar, det området som är kvar är fullt tillräckligt för er på söndag! Med rådande väglag på sjön är ni säkert tacksamma att området inte är större. Det sorgliga är ändå att vi inte kan erbjuda er det oprövade vattnet på andra sidan. Synd! Men säkerheten går före.

På kartan är den nya gränsen inritad som ett tjockt svart streck. Vi har mot land vid Vårdnäs en liten ruskrad och sedan är hela nya gränsen markerad med ett skoterspår. Mot andra land (udden vid Norrängen) har vi också en liten rad med ruskor.

Två skoterspår kommer att köras upp i morgon fredag och troligen även på lördag. De är markerade på kartan med två grå streck. Vi hoppas att dessa spår går att genomföra, idag var det fläckvis stöpområden mot Vårdnäslandet och där kan skotern få problem. Om spåren måste förändras mot kartan, kommer vi att meddela detta före start.

Med spårens hjälp ska det underlätta att ta sig ut till fiskeområdena. Isen är 30 cm och snötäcket består av relativt tung snö och är 30-35 cm djupt (se bilden på Svensson och Haglund).
Utanför spåren är det ganska tungt att gå – ännu svårare att springa!

Vi ses på söndag!

Inga kommentarer: