lördag 27 februari 2010

Det var inte mycket som stämde på Järnlunden idag

Vi östgötar som fiskat på Järnlunden i många, många år, fick en rejäl chock idag på Firrens tävling. De vanligtvis nappvilliga abborrarna var som bortblåsta. De områden som normalt ger riktigt bra uttag med 40-70 grammare gav idag på sin höjd 6 abborrar med en medelvikt på 10-15 gram. I enstaka hål!

Väderomslaget, stöp, gråmulet, blötsnö under tävlingen måste ha satt sina spår. Har aldrig varit med om så svårt fiske vid Eda. Alla abborrar av lite dignitet knep igen fullständigt.

 Jesper tar emot priset som segrare i HS och totalt

Eftersom vi östgötar är vana vid en annan typ av fiske på Järnlunden, blev det tillresta utombys som fiskade bäst. – "Det påminner om fisket vi har hemma" sa totalsegraren Jesper Dyberg från Nora Gyttorp, som i stort sett hela tävlingen fiskade (metade) med betad tafskrok. Han fick straxt under 6 kilo. Jag började tillsammans med Jesper och for sedan omkring som en tätting för att hitta de klassiska smörhålen. Jag landade på blygsamma 2,5 kilo. Jesper satt kvar på området och fiskade till sig segern lugnt och metodiskt.

Kadowaki från arrangörsklubben SFK Firren visar stolt upp sin kilosabborre och han var, tillsammans med Hans Werner som vann YHV, de som blev bäst bland östgötarna. Klar seger för Shozo i ÄHV-klassen.

Resultat:




1 kommentar:

Unknown sa...

det är konstigt fisket vi var på rängen vid ringsnäs idag efter 2,5 timmar hade jag 12 fisk sen började snöa ordentligt men då började dem nappa ordentligt på 2,5 m djup och ända upp till hålkanten. 10,4 kg på 2,5 timme bara smått