onsdag 24 februari 2010

Nu ä dä gött å leva!

Idag var vi ett 20-tal pensionärer (uppgraderade med några lediga ynglingar!) som träffades vid Hovstad Brygga vid Åsunden. Minus 16 grader vid start men den starka solen värmde upp både kropp och själ. En fantastisk dag som vi länge väntat på! Väglaget på sjön var väl inte det bästa – 35-40 cm snö och för det mesta lite stöp under täcket. Isen förvånansvärt tjock – ca 35 cm.

Björn Svensson, FK Jokers, klämde till med 8,4 kilo och vann tillställningen. Sonen Patrik Carlsson fick finna sig i att farsan fortfarande är äldst och kan fiska. Han blev tvåa på drygt 8 kg. Själv kom jag trea, ett ynka hekto efter Patrik.

Mitt bästa fiske hade jag på 2,5 till 3,5 meters djup. Det sista hål var ett klassiskt Åsundenhål, med 50-80 grammare på halva vattnet. Många hade småmört i munnen. Då är det kul! Synd att jag fick avbryta hålet när tävlingen var slut. Annars....

1 kommentar:

Håkan Franson sa...

Antar att borrarna var lite luriga idag. I söndags var det knepigt att få ordning på fisket på morgonen men det blev bättre ju längre dagen led. Sen var det väl så att vi dragit bort lite för er. Gick på jobbet och längtade ut i solen:-)