söndag 14 februari 2010

Märkligt fiske på DM

 Segraren i ÄHV-klassen, Tomas Johansson SFK Firren, väger in sin fångst på ca 4,5 kilo.

Dagens DM på Åsunden, med start vid Ryda, Björkfors, visar återigen att Åsunden består av flera vitt skilda sjötyper. Topografin, bottenförhållanden och fisket skiljer sig markant från övriga delar av Åsunden. I Björkforsdelen gäller det verkligen att hitta fisken och när man väl har gjort det (efter kanske 30 bomhål!) gäller det att vårda hålet noga. Det var flera idag som satt över timman i samma hål och drog både 6 och 7 kilo. I ett hål! Själv fick jag nästa all min fisk de sista 25 minuterna i två hål. Slutade på en 4:e plats ÄHV med 3,6 kilo. Hade nästa två timmar utan något kontakt med fisk! Snacka om att bli uppgiven!

Det märkliga med fisket i den här delen av Åsunden är att det finns ingen nappvillig fisk vid sidan om "smörhålen". Det var helt fisktomt på planbottnarna runt de som satt stilla och drog fisk. Flyttade du några meter från ditt superhål fanns det helt enkelt ingen fisk. Mycket märkligt och svårfiskat då.

Nåja – äras de som äras bör. Ett stort grattis till segrarna. Mest av alla fick Magnus Jonzon som hade några riktiga smörhål och vägde in 12.660 gram.



Fullständig resultatlista kommer inom kort SNART.







Magnus Jonzon, Rimforsa FK blev totalsegrare och får här vandringspriset av tävlingsledaren Kent Adell, Malexander SFK.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu finns resultatlista samt bilder från DM på

www.malexandersportfiskeklubb.biz.

/Wiktor Holstenson, MSFK