fredag 17 april 2009

Silly Season i väntan på metesäsongen

Nu är det bara vapenvård som gäller. Fixa pimpellådan (läcker vatten!) och slipa ett skadat skär. Sedan är man klar till nästa pimpelsäsong.

Sommarens tävlingsprogram för Östergötland är klart. Klicka på bilden, så blir den större.
Jag önskar alla trevlig sommar!

Jokerbloggen är fortfarande vid liv!

Hej, det var ett tag sedan jag hörde av mig på bloggen. Sedan sist har vi varit i Dalarna under påsken och fiskat dygnet runt. Kvällscuper på Siljan och Orsasjön, två dagtävlingar på Orsasjön samt privatfiske på ett antal sjöar väster om Mora. Väldigt fint att avsluta pimpelsäsongen tillsammans med vänner, solsken och hållbara isar. Men det var i sista momangen på Siljan och Orsasjön. Lätt att gå ut på morgonen men ett litet äventyr att gå in på eftermiddagen. P g a de stora snömängderna som tidigare kommit över Dalarna var inte isarna så tjocka. Mellan 30 och 45 cm bara. Nu började borrhålen producera istärningar till drinken. Inte bra.

Fisket då? Vid normala förhållanden går det alldeles utmärkt att fiske med tre-krok på både Siljan och Orsasjön. En teknik vi är vana vid och skördar framgångar med i vårt eget län. Nu var det inte normalt enligt Green från Ovansiljans SFK. Vinnaren "Laxen" (samma klubb) vid Våmhus-tävlingen på Orsasjön, kan verkligen sin sjö. Enligt uppgift hade han fiskat på grunt vatten och tittat på ett helt stim med abborrar som inte var intresserade. Tre-krok under första timmen gav hyfsat, sedan var det stopp. Han fiskade sedan med tafs och agnad enkelkrok (eller mormyska?) och då kunde han få dom att bli intresserade och hugga. Försiktigt, men ändå. Grunt vatten, strålande sol och god tillgång på abborre som inte hugger! Vad kan bli mer frusterande??? "Laxen" fixade en överlägsen seger genom att byta teknik.

Pimpel (mete???) med tafs måste jag lära mig. Jag tränar, men det är inte min grej. Ännu.

Ett stort tack till Ovansiljans SFK och WP för besöket och trevliga arrangemang. Speciellt vill jag tacka Jörgen Storm, som var till stor hjälp med information och tips om privatvatten. En sann ambassadör för fisket runt Orsa/Mora. Sug åt dig!

Resultaten från tävlingarna finns på Ovansiljans blogg, länk till höger "WPs blogg Orsa".

måndag 6 april 2009

SM bjöd på hårt motstånd!

Helgens SM i Norsjö bjöd på rejäl vinter. För oss sörlänningar speciellt. De vita Moraborren sålde slut, men våra Rantanen klarade sig riktigt bra. Borrning ner till svängen kräver sin man, men det gick bra i början innan mjölksyran sprutade ur öronen. Våra damer borrade duktigt, men orkade bara ett tiotal hål per dag.

Fisket då? Svårt, arrangörerna hade nog inte räknat med hur sjön reagerade på det stora deltagarantalet (en orsak). Väder och vind påverkade säkert också. T ex Storm från Orsa fiskade nästan ensam 7 km från start och hade inte mer än 3,5 kg.

Själv var jag bäst av östgötarna med 1.144 gram och kom 73:a bland 114 i ÄHV. Svennson kom lite längre ner. Christina Carlsson kom 29:a i DV och Lisbeth Borg 30 i ÄDV.
Resultatlista finns på Norsjö SFK:s hemsida.

Men vi hade tur med vädret! Nu bär det av till Dalarna för en veckas fiske och påskmat!