söndag 21 april 2013

Nu är det slut på riktigt!

Det är svårt att beskriva – känslan att inte förbereda sig, göra mackor, kolla pimpelgrejorna, planera morgondagens fiske, ordna fiskekort etc. Det är tomt! Därför har jag haft skrivkramp under en hel vecka. Sista pimpeldagen denna säsong för vår del var förra söndagen i strålande väder tillsammans med bästa vännerna, bra is och rejält med filébara abborrar. När frugan och jag kom hem rödmosiga på kvällen kunde vi inte ta beslutet att "nu är säsongen över", utan allt var som vanligt. Isborren kvar i bilen, Jag såg över prylarna och vi var förberedda mentalt att åka ut igen på morgon. Isen är ju fantastisk, måhända lite lös på ytan under eftermiddagen, men fullt gångbar. Inga problem vid land. Vi tittar på vädret i morgon bitti och tar ett beslut då.

Måndag morgon regnar det! Prognoserna lovade ostadigt väder hela dagen och så skulle det fortsätta i veckan. Säsongen var över och vi stannade hemma. Undan med prylarna och nödvändig "vapenvård" vidtog. Nu en vecka senare har vi accepterat vår situation och kan nu med gott fog tacka för en otroligt lång och fin pimpelsäsong här i Östergötland. Under många år har vårt tävlingsprogram sträckt sig fram till början av mars med Cancertävlingen på Lien som fin avslutning av tävlingssäsongen den 3:e mars. Vi hade också planerat DM i mormyska lite senare. Aldrig har någon klubb i modern tid vågat planera en tävling i distriktet senare. Nu har vi haft bärkraftiga isar i över en månad till! Vem kunde tro det? Vi fyllde upp med ett otal kulor och ytterligare onsdagspimpel. Helt otroligt!

Öppna Östgötamästerskapet i pimpel 2014
Det blir säkert samma osäkerhet om issituationen under mars och april nästa år, men vi kan redan nu förbereda dig som läser detta, att nästa år ska du boka in helgen 8-9 februari. Vi i FK Jokers tillsammans med Rimforsa FK planerar att återuppta Öppna Östgötamästerskapet, som blev en stor succé för ett antal år sedan. Lördagen kör vi Jokernappet på Stora Rengen och på söndagen blir det på populära Åsunden i regi av Rimforsa FK. Två bra tävlingar på två bra tävlingssjöar där bäst sammanlagt över två dagar blir Östgötamästare 2014. Mer info kommer, men som sagt, när ni planerar era tävlingsprogram i era distrikt, kan det vara klokt att "undvika" 8-9 februari 2014!

Söndag den 15 april. Sista isen på St. Rengen. Tack för den här säsongen – Björn och Lisbeth Borg, Björn Svensson (sittande) och Christina Carlsson.


onsdag 10 april 2013

Onsdagsfiske på Taggen

Säsongen förmodligen sista onsdagsfiske för oss pensionärer avgjordes på sjön ”Taggen” den 2013-04-10 och som sig bör blev det en dam som segrade med en vikt av 2550 g. på tio fiskar. Stort grattis Eva!

Här är de tio bästa resultaten.

1. Eva Målhammar 2550g

2. Bo ”Bam” Andersson 2405g

3. Arne Wikvist 2375g

4. Ove Danielsson 2190g

5. Jan Älgmark 1885g

6. Anders Snabb 1830g

7. Tomas Sjöman 1800g

8. Björn Svensson 1650g

9. Shozo Kadowaki 1565g

10. Gunnar Hertzberg 1120g

lördag 6 april 2013

Rapport från Jokers "Storkula" på Åländern

Stefan Holst t v (vann herrklassen!) och Hans Agné förrättar prisutdelning.

För några dagar sedan lade vi ut inbjudan till en snabbt påkommen kula på Ärlången. Många pimpelsugna ville utnyttja det fina vädret och fina isarna och vi räknade in hela 53 till start, varav hela 11 var damer!  Dagens fiske var, för att vara på Ärlången, ovanligt "försiktigt". Man fick borra sig fram till bra områden, där abborrarna var mer nappvilliga och höll en hyfsad snittvikt. Jag själv valde att gå till höger från start, in i långa viken där jag aldrig fiskat förrut. Jag räknade med ett ganska "surt" fiske ute i stora sjön och ville prova nya områden med plana bottnar på 3-4 meter. Vi är ju inne i april och någon gång ska väl fisken gå in på grundområdena!?? Hittade bra fiske på 2-3 meter och fick ihop 6.8 kg och blev totalsegrare på detta. Se mina rödmarkerade områden på kartan! Jag gick ner i pirk- och krokstorlek och hade hur mysigt som helst med de små liven under isen.
En nöjd "bloggmaster" efter att ha blivit totalsegrare.

Lena Stridh, Gullringens SFK segrade i damklassen på fina 5.540 gram.
























Pelle Ernsth från Forserum hittar som alltid till våra tävlingar.


































fredag 5 april 2013

Radioinslag från onsdagspimpeln på Åsunden

Lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköpings rapport från ett tidigare onsdagspimpel på Åsunden.
Under bar himmel, P4 Jönköping
Klicka på "Visst nappade det".

onsdag 3 april 2013

Tävling på Åländern till helgen!

Grabbarna Holst och Agné inbjuder till en "storkula" på Åländern nu på lördag den 6 april. Kan vara sista helgen för arrangerade tävlingar i Östergötland, så ta chansen! Tävlingstid 10-14. OBS! Start vid Svenmyra!
Alla hjärtligt välkomna.
Ett gäng gotlänningar är sugna på att tävlingsfiska denna helg hos oss. Är det någon annan klubb i distriktet eller i Småland, som kommer att köra en tävling den 7 april, så hör av er snabbt! Skriv en kommentar till detta inlägg!

Tävling på söndag den 7 april. Vrångfalls AFK kör en kula på Mossjön/Pelarne inte långt från Vimmerby. OBS! Eftermiddagstävling med start 14.30 och slut vid 18.30. Läs mer på deras hemsida.

Har du frågor kring vår tävling på Åländern, kan du ringa Hans Agné på hans mobil 0736-444905!

Rapport från onsdagspimpeln på VIN

Invägningen sköttes av fr v Ewa Målhammar, Ruth Snabb och Anders Snabb.

Björn Svensson vägde in de tio jämnaste abborrarna idag. Hans fångst bestod nämligen av 10 stycken som såg ut att vara stöpta i samma form. Samtliga låg på cirka 130 gram och det räckte till segern idag. Någon enstaka luns togs, men tillsammans med tusenbröderna räckte det inte till. Vana storfiskare som "Balansar´n" Svensson och Anton Bolcovic fick gå från sjön utan rensbara borrar och då känner jag mig lite tryggare med mina 785 gram!

Klarblå himmel, 40 cm is, plus 6 grader på dagen – underbara 3 april!

B. Svensson tar välförtjänt emot en bunt sedlar!
Outtröttliga Göran Jacobsson och Bosse "Bam" höll i dagens tävling
































"Lunkan" i sin vår-outfit.



Birgitta segrade på Stor-Hamrasjön annandagen

Med 190 deltagare i år är Öppna OS-pimpeln på sjön Stor-Hamra i norra Dalarna en av påskens höjdpunker i Sverige. Vår egen Birgitta Gustafsson vägde in 6405 gram och segrade i YDV-klassen. Sambon Christer Hagström kom på en 11:e plats  i YHV-klassen med 4962 gram. Han ingick i 3-mannalaget, som kom på en finfin 2:a plats. Hans lagkompisar var Magnus Hallberg, Vrångfalls AFK (2:a i HS-klassen på förnämliga 11078 gram) samt Bo Sundberg, Vrångfalls AFK (6:a i ÄHV-klassen med 5677 gram). Se fullständigt resultatlista under länken "pimpelsport.se" till höger.

tisdag 2 april 2013

Resultat från annandagspimplet på Rengen/Bestorp

Här kommer resultatet från SFK Firrens kula på St Rengen med start vid Bestorp. Fisket var jämnare än vid vår egen tävling på långfredagen, men ändå blev vikterna långt lägre än vad de brukar vara på Rengen. Fisket är på de flesta sjöarna just nu inte alls vad vi skulle kunna förvänta oss den här tiden på året. Men så är vi absolut inte vana vid att vi har så kompakta isar i början av april. Både abborrar och vi själva lever i ett lätt chock-tillstånd!
Firren körde två klasser. Man slog ihop HS och YHV till en klass, samt ÄHV och D i en klass. Det kom 26 startande. Jag har tyvärr inte klubbtillhörighet i resultatlstan. Även om jag känner de flesta, så får här deltagarna förbli "klubblösa".

ÄHV+D
1. Anders Snabb, 4.365 gram
2. Owe Danielsson, 4.260
3. Bosse "Krok" Andersson, 3.805
4. Christer Frisk, 3.730
5. Göran Jakobsson, 3.690
6. Thomas "Sjöman" Johansson, 3.180
7. Anton Bolcovic, 3.105
8. Börje Persson, 3.045
9. Agne Stockhaus, 2.980
10. Arne Wikvist, 2.625
11. Börje Nilsson, 2.590
12. Arne Karlsson, 2.475
13. Ruth Snabb, 2.445
14. Eva Målhammar, 2.130
15. Gunilla Gladeling, 1.810
16. Rose-Marie Frisk, 1.770

HS+YHV
1. Stefan Holst, 5.100
2. Hans Agné, 4.370
3. Håkan Strömberg, 4.250
4. Anders Andersson, 4.185
5. Ulf Axén, 3.840
6. Bertil Sundberg, 3.230
7. Michael Hollstenius, 2.320
8. Michael Åklint, 1.305