tisdag 11 november 2014

Nytt klubbrekord på Gös















Ulf Andersson anmälde idag ett nytt klubbrekord på gös. Den togs den 6/7 och vikten var 10.450gram, längd 100cm och fångstdjup 8m. Rekordfisken är givetvis återutsatt på snabbast möjliga vi och därför är kortet inte av bästa kvalitet, hellre en förhoppningsvis levande gös än ett bra kort. Uffe har hittills avverkat ca 400 timmar under 2014 i sin jakt på de stora gösarna. Han har provat i ett flertal olika sjöar under året och det har varit lyckat med många gösar från 7 kg och uppåt.

söndag 9 november 2014

Upphittat!

 

ABU Combat Camo

Är det någon som saknar detta spöset? Upphittat vid bryggan i Gamleby under vårt Spinn-KM. Kan eventuellt behöva en genomgång av auktoriserad rulldoktor.

 

lördag 8 november 2014

Agné Klubbmästare i Gäddfiske 2014!



12 Jokrar samlades i gryningen vid Gamlebyviken för att gör upp om KM i spinnfiske efter gädda. Armadan bestod av varierande former av båtar med högst varierande utrustningsgrad. Från det simplaste simpla till riktigt högteknologiska farkoster.


Själv skulle jag fiska i hop med Hans Agné vars motor kvällen innan inte riktigt vill gå som vi önskade. Efter byte av tändstift och en stilla bön hoppades vi att att den gamla Evinruden skulle fungera klanderfritt under dagens fiske. De högre makterna verkade vara med oss och den spann som en förnöjd bonnkatt under hela dagen.


Fisket skulle visa sig vara riktigt utmanande och till en början verkade inte finnas några hungriga gäddor var vi än provade. Efter ett par timmar kom vi fram till ett ställe som låg i lovart och med hyfsat klart vatten.



Agné drar ganska snabbt 4 gäddor i området men själv har jag bara ett par korta små nafs. Vi nöter på men känner inget mera och vi beslutar oss om förflyttning. Nu till en vasskant med vinden från sidan, åter igen har vi kontakt med fisk och de sista två timmarna hugger det litet då och då och själv inser jag att nu måste upphämtningen börja. Till slut har jag haft tre gäddor i båten och missar en hyfsat fin som försöker hoppa upp ur vattnet och ta draget precis när jag vevat upp det ur vattnet....



Kl 14 avslutas fisket och vi återvänder till hamnen, det visar sig bli mycket jämt när längderna räknas i hop. Några hade lyckats att få fem gäddor medan andra hade gått helt bom.


Vädret var helt ok under dagen med en temp på ca 7-8 grader i luften (9 i vattnet), måttlig sydostlig vind och växlande molnighet, framåt eftermiddagen tätnade dock molnen och det började smådugga en aning.



Resultatlistan

1. Hans Agné 337 cm
2. Stefan Holst 317 cm
3. Anders Thönqvist 315 cm
4. Björn Svensson 308 cm
4. Anders Kåberg 308 cm
6. Patrik Carlsson 307 cm
7. Daniel Johansson 294 cm
8. Christer Engvall 228 cm
9. Claes Lundqvist 187 cm
10. Klas Andersson 182 cm
12. Jimmy Nyhlén 0
12. Björn Borg 0