måndag 20 december 2010

Kommentarer till isläget...

AnonymJag har inte varit på is ännu denna vinter! Inte bra. Kroppen känns stel och behöver komma ut. Fick en sträckning i ryggen igår efter idogt snöskottande! Behöver träna på andra rörelser, typ snöpulsning (hm), borrning, sitta på pimpellådan, koncentration, kroka av, bryta nacke, förflyttning, träffa gänget etc....! Snart är det jul och man är väl kvar i stugvärmen och tittar på det ymninga snöfallet utanför stugan. Snart dags att gå ut och skotta igen. 15 cm nysnö i natt. Bilen syns snart inte. Den ser ut som en kommunal snöhög.
 
Måtte det komma några dagars töväder, så isarna får en chans att frysa till ordentligt. Nu räcker det med snö! Var är den globala uppvärmningen som alla snackar om?
 
Har här lyft fram kommentarerna till föregående inlägg. Fortsätt att kommentera och ge tips om vettiga isar i närområdet. Gärna dagsaktuella, det är många som klättrar på väggarna just nu!

 
Anonym sa...
Har varit ute på säsongens första ispass på Svenneby idag. Isen var helt okej, 10-20 cm.
12 december 2010 08:21
Blogger Borg sa...
Tack för rapporten! Hur mycket snö var det på isen? Har man hunnit att ploga upp vägar, så man kommer till sjön på ett någorlunda enkelt sätt? Många intressanta sjöar är i dagsläget helt isolerade p g a dålig snöröjning, men det ska väl snart bli bättre, nu när värsta snöovädret är över (?!!)
12 december 2010 09:23
Anonym Anonym sa...
Det var ett tunt lager med snö. Fanns en och annan liten fläck med stöp men annars var det helt okej att gå. Det var ploggat från bägge avfarterna, Örtomta Vallen och Ekennäs Slott vägen. Parkeringen var ännu inte helt uppplogad men det går bra att stå där. Kan tänka mig att Sven som säljer fiskekorten kommer att plogga upp helt ganska snart. Fisket var helt ok med. Inget jättestort med mycke 50-80 gr. Skulle varit kul om nån kunde köra en "Julkula" där.
12 december 2010 14:03
Anonym Benny Dahlqvist sa...
hej fiskevänner Erlången hade 12cm is i lördags och lagom med snö
15 december 2010 18:53
Blogger Borg sa...
Tack Benny. Det börjar arta sig! Tyvärr kommer ett sk-tväder in i morgon med utlovad snö....det är väl typiskt. Tacksam för fler israpporter. Förresten, var du bara ute och provade isen? Blev det inga luns?
15 december 2010 23:20
Anonym Benny sa...
hej, jodå det blev 4 luns mellan 2-4hg som smakade alldeles utmärkt i stekpannan. annars var det ingen större fart i nappandet, tot 2kg

lördag 11 december 2010

Isläget just nu

Det har varit knapphändigt med rapporter om hur våra isar mår i Östergötland. Jag vet att många är ute i vassen och vänder efter ett par meter. Den snö som vräkte ner kom några dygn för sent och isolerar effektivt. Isen har svårt att lägga på sig!
De små sjöarna är, vad jag vet omöjliga just nu. Rentav farliga att beträda!
De stora sjöarna frös till lite senare och nu är det läge för dom. Idag var ett gäng ute på norra Åsunden och där var istjockleken 10 cm under 10 cm snö. Vid sprickorna hade det blött igenom och där var isen 15 cm.

Hur som helst – ta det väldigt försiktigt!

Återkommer så fort jag har mer info.

måndag 22 november 2010

Vinterns tävlingsprogram för hela riket!

Tack vare Pierre Welander, Västmanlandsdistriktet, kan du här ta del av tävlingsprogrammet för hela Sverige. Som det ser ut nu.
Jag var tvungen att dela upp Pierres långa lista till 6 mindre. Klicka på dom så kan du se vart du ska ta vägen den närmsta tiden. Här i Östergötland händer väl inget på tävlingsfronten före jul.




söndag 14 november 2010

Glädjande nyhet! Lag-DM i pimpel får egen tävlingsdag.

Nu är det bestämt. Lag-DM separeras från vårt individuella DM i vinter. Precis som vi haft det de senaste två åren. Ett stort tack till Rimforsa FK, som kommer att arrangera våra båda DM!

Ett separat lag-DM är en hjärtefråga (inte livsviktig, men ändå...) för många tävlingsfiskare i länet. Jag håller med. Dels behöver vi skapa fler tävlingstillfällen men jag anser också att lagtävlingen utvecklar klubbkänslan med taktiksnack, stöttning och tips medlemmarna emellan. Ingår lag-DM i den indviduella tävlingen, är min erfarenhet att egot går före laget. SM i pimpel är ju uppdelat på två dagar, så varför inte på distriktnivå. Lag-DM i den här formen är riktigt kul!

Lag-DM kommer att gå dagen efter Jokernappet 2011, söndagen den 30 januari!
Här är det nya tävlingsprogrammet för Östergötland.

lördag 13 november 2010

Holsten mängdfiskade på Åsunden.

Stefan Holst gillar Åsunden, både med och utan is. I vintras vann han KM i pimpel på 18.495 gram. I dag slog han till igen och blev Jokers klubbmästare 2010 i båtpimpel. Sin vana trogen drog han bara minstingar (Se bild!) och fick ihop 5.420 gram.

 Klubbmästare Holst visar glatt upp sin största för dagen.

  
Hans Agné, känd som lunsfiskarn, fick dagens största på 992 gram. 
Vägd för säkerhets skull på 3 vågar!

Vi hyrde båtar hos Ryda Jakt&Fiske. Förnämliga ekipage – perfekta för båtpimpel. Svensson och jag fiskade inåt viken mot Björkfors och hade riktigt trevligt fiske på 8 – 13 meters djup. När det blåste upp emellanåt blev det lite svårare att hålla botten, men många timmar var det som att vi fiskade på is. Stilla och grejorna rakt ner!

Resultat
1. Stefan Holst, 5.420 gram
2. Björn Borg, 3.680
3. Hans Agné, 2.970
4. Björn Svensson, 2.880
5. Uffe Andersson, 2.770
6. Klas Andersson, 1.740
7. Patrik Carlsson, 1.320
8. Anders Kåberg, 1.310
9. Hans Esebring, 1.030
10. Christina Carlsson, 820

torsdag 11 november 2010

Vinterns tävlingsprogram är spikat!

Här kommer vinterns tävlingsprogram, som jag fick i kväll. Rätt så magert, men det är väl ett tidens tecken.
Till er östgötar, som tänker ställa upp på DM, vill jag göra er uppmärksamma på att de två senaste årens framgångsrika test av delat DM nu återgår till ursprunget. Dvs lag-DM kommer att bakas in i DM individuellt, precis som på den gamla "goda tiden". Fråga mig inte varför, för jag vet inte. Jag håller bara på med tävlingspimpel...

PS. Sten-Åke Ljungholm meddelade mig just att det vara bara Rimforsa FK som erbjöd sig att arrangera DM. Det är anledningen till ett gemensamt DM på en dag. Ingen annan klubb "visade intresse". Ytterligare ett tidens tecken.

Snälla vänner i Rimforsa FK: kör DM-et på två dagar. Det är inte för sent att ändra tävlingsprogrammet, det är bara ett excel-ark. Eller ännu hellre: finns det ingen annan klubb som kan arrangera vårt lag-DM? Det är ingen förtjänst i pengar, men ni hjälper till att utveckla tävlingsverksamheten i Östergötland.
   

Annars är det bara att fylla på kroklådan och ge järnet. Snart är det dags! Äntligen!
Först ska vi ha ett KM i båtpimpel på lördag. Helst utan is!

måndag 1 november 2010

Patrik Carlsson överlägsen segrare

I lördags körde vi Jokers KM i spinnfiske. Platsen var skärgården utanför Stegeborg/Slätbaken. En fantastisk höstdag med högt till tak, 10 plusgrader i luften och 6 i vattnet. Lätt bris som skapade lagom pålandsvind, men det var inte vad gäddorna ville ha den här dagen! Segraren Patrik hade 3 riktigt fina gäddor, samtliga fick han till hugg där det var nästan kav lugnt och 1,5 meter djupt. Han toppade med en bjässe på 118 cm, alltså gott och väl en 10-plussare.




 Resultat
1. Patrik Carlsson, 28.040 gram
2. Mats Ljungberg, 8.040
3. Stefan Holst, 6.570
4. Hans Esebring, 6.440
5. Björn Borg, 4.790
6. Patrik Wessman, 2.750
7. Daniel Johannson, 2.700
8. Mattias Wilsén, 2.270
9. Klas Andersson, 1.770
10. Anders Karlsson, 1.300
11. Björn Svensson, 1.250
12. Christer Engvall, emty bag

Holsten t v
Patrik i mitten
Matsa t h

Jag tror att Patrik och kompisen Daniel hade fördel av sin lilla båt och 6-hästar´n. Övriga fem båtar tillhör monsterklassen och det dröjde inte många minuter efter start, så fick Patrik/Daniel de närliggande fjärdarna och vassvikarna helt för sig själva. Kunde fiska lugnt och metodiskt och det gav resultat.
Går det att fiska gädda från en monsterbåt?  
Eller åker man gärna båt i stället för att fiska?

 
All fångst mättes och släpptes tillbaka. Vikterna i resultatlistan kommer från en omräkningstabell.

Grattis Patrik till utklassningen! Men vad gjorde Daniel? Var han din passupp hela tiden?

tisdag 26 oktober 2010

Uppdaterad info om Spinn KM

Hej alla spinnfiskare!

Vi samlas kl 08:30 vid hamnen i Stegeborg, på samma ställe som förra året.

Även i år bli det återutsättning och längdmätning som gäller. Vi har fixat nya fina måttbrädor samt nya sjökort!

OBS! Rampavgift ca 50kr/båt

Startavgift 100kr/pers

Ring KM Generalen Mats om du undrar över något, tel 0708-908864

Välkomna!

tisdag 12 oktober 2010

Dags för KM

Till Jokers medlemmar:

KM i spinnfiske lördagen den 30 oktober
Slätbaken, anmälan till Mats Ljungberg 0708-908864 senast den 24/10, Vi ska försöka att klara oss utan att hyra båtar, ange vid anmälan om du har tillgång till båt på trailer eller kärra. Mera info kommer när vi vet hur många anmälda det blir.

KM i båtpimpel lördagen den 13/11
Plats: Ryda, Åsunden
Tävlingstid: 09:00-14:00
Startavgift: 200kr / person. I avgiften ingår båt med motor (2pers/båt), bränsle, fiskekort och startavgift (Klubben sponsrar med resten, 310kr/båt)
Anmälan: Senast den 6/11till Klas 0706-865002 alt mejl till kland@live.se (Obs! föranmälan)

Samling vid Hydromacken Ekholmen kl 07:00
OBS! Det måste bli minst tre båtar för att tävlingen ska genomföras!

torsdag 1 juli 2010

Holst metade utmärkt i VM!

I helgen var det VM i internationellt mete. 32 nationer tävlade i Spanien och Sveriges lag, med bl a vår egen köttametare Stefan Holst och Kent Adell, slutade på en utmärkt 12:e plats. Jag har inte alla detaljer kring fisket, men av resultalistorna kan man utläsa att Hossa fiskade kanonbra! Dag två tog han en sektionsseger och med en 6:e plats första dagen slutade han på en mycket snygg 13:e plats individuellt. Du var bara en pinne från att klå legendaren Steve Gardener från England. Han har varit med om att med ta 10 guld i VM. Snacka om erfarenhet!  Grattis Hossa! Adell fiskade också bra – blev sektionstvåa dag ett och slutade på 35:e plats individuellt. Det finns 180 metare i den kompletta, individuella resultatlistan!

Jag hoppas på mer information när grabbarna har tvättat mäsket och paellan ur skägget...

Resultatlistor VM 2010, Spanien, Rio Guadiana


onsdag 19 maj 2010

Lyckad klubbträff

Vi var några jokrar som idag provade ordförande Klas idylliska fiskecamp. Sjön ligger norr om Roxen och för några av oss (inklusive undertecknad!) var det näst intill premiärfiske med fluga. Det var faktiskt över 15 år sedan jag provade på att dänga lina. Gick väl så där idag. Gick omkring med kameran och plåtade mina klubbkompisar istället.

















Hasse Esebring behärskade tekniken utmärkt och valde dessutom rätt fluga – han fick ganska snart en fin regnbåge på dryga 2 kilo. Klas är rädd om sina bågar och sätter ut den igen.









Patrik Carlsson fick en ännu större på motsatta stranden.


Tack Klas för upplevelsen och korven! Du hittar några fler bilder i arkivet.

måndag 17 maj 2010

Resultaten från Norrköping Open

Här kommer dom – resultaten från Norrköping Open, som Jokers arrangerade i helgen. Mästare 2010 blev Mattias Larsson med platssiffran 3. Hans vikt över två dagar blev cirka 57 kg.  Jag kunde tyvärr inte själv kolla på plats, men jag kan tro att vädret inte var perfekt för rekordfångster i år.
Nåja, 25 deltagare får 828 kilo tillsammans på två dagar, det är väl inte så illa, eller...?

Christer Engvall säger så här efter tävlingen:
"Grattis Mattias och övriga pristagare. Körde platssiffra i år vilket gör att det går att  vinna trots att man inte sitter i "fläskhålet" 2:a dagen. Trevligt fiske med skimmers och en del större braxen. Väldigt försiktiga napp samt att fisken verkade vara rätt stressad gör att det var lite trixigt. På bryggan fortsätter mysteriet. Känns som sektionerna är jämna så de som gjorde rätt och fiskade bra också fick utdelning."
 

lördag 8 maj 2010

MMS-rapport från Simrishamn

Uffe Andersson, Team Jokers, skickade följande bildrapport igår: "På väg till Simrishamn."


















Idag kom en fångstrapport, "Dubbelhugg på 5 kg styck!"

tisdag 27 april 2010

Kvällsmys i Stjärnorp

Alla Jokrar är välkomna till en Klubbkväll i Stjärnorp med möjlighet att få prova på flugfiske. Datumet är bestämt till den 19/5 med "öppet hus" från kl 15:00. Vi kommer att flugfiska, grilla korv och fika, klubben bjuder. Matsa har lovat att bistå med goda tips för den oinvigde hur man får ut flugan på vattnet. Vägbeskrivning mm kommer via epost och på medlemsbloggen.

Skulle det bli riktigt dåligt väder tar vi en annan dag

Läs mera om fisket här

Mvh Klas

måndag 19 april 2010

Klubbmöte på torsdag!

Nu är det dags att lägga vintersäsongen bakom oss. Vi träffas hos Wessman på Storsjö Trapp torsdagen den 22 april, klockan 19.00. Förutom allmänt fiskesurr har vi några beslut som ska tas, bl a ändringar i våra stadgar. Har du inte betalt medlemsavgiften? Gör det på torsdag.
Alla jokrar hjärtligt välkomna!
/Styrelsen

fredag 9 april 2010

Hur gick det på Hamrasjön?

För att inte tala om Venjan!!!
Det blev ingen dalaresa denna påsk, tyvärr. Vi har de senaste åren hyrt stuga och deltagit på det som Orsa-klubben m fl arrangerar varje påsk. Fantastiska dagar! Men i år hade vi annat att göra, men det hindrar inte att jag är rejält nyfiken på hur ni haft det i Dalarna under påsken.

Hur gick det på tävlingarna? Jag läser fina reportage på PC Nordics och VIM-pirkens bloggar, men hittar inga resultatlistor. Är dom utlagda någonstans i skymundan på nätet? Jag såg någonstans att Stormen vann på Hamrasjön –grattis! – men det är egentligen allt jag vet.

Hjälp en nyfiken östgöte!

Tack WP för Våmhus- och kvällscupresultaten!

lördag 27 mars 2010

Grymt avslutningsfiske på Bysjön, Åtvidaberg

Jag slog till med säsongens bästa vikt när vi avslutade pimpelsäsongen i Östergötland. Det resande pimpelsällskapet, som träffats under vintern nästan varje onsdag, körde idag en kula på Bysjön i utkanten av Åtvidaberg. Det är säkert 35 år sedan jag fiskade på sjön och mitt intryck av Bysjön har hela tiden varit att sjön bara håller 10-15 grammare. Rikligt av dem. Det stämde tillfullo idag, men så fanns det även en population större abborrar på 50-80 gram. Plus bonusfisk på 200-500 gram! Största abborre idag var en gris på cirka 1 kg! Den togs av Agne Stockhaus.

Isen var fast på morgonen, men rejält mosig vid ingång. Bitvis bar inte ytskiktet!

Här kommer den kompletta resultalistan:
1. Björn Borg, FK Jokers, 14.950 gram
2. Patrik Carlsson, FK Jokers, 10.900
3. Björn Svensson, FK Jokers, 8.500
4. Stefan Holst, FK Jokers, 7.890
5. Hans Werner, SFK Firren, 7.820
6. Tomas Johansson, SFK Firren, 7.790
7. Erik Karlsson, SFK Firren, 7.670
8. Christer Frisk, Rimforsa FK, 7.540
9. Christer Hagström, FK Jokers, 7.500
10. Håkan Lind, SFK Firren, 6.620
11. Jan-Olof Eriksson, SFK Firren, 6.530
12. Göran Jacobsson, SFK Firren, 5.960
13. Rose-Marie Frisk, Rimforsa FK, 5.960
14. Lennart Haglund, SFK Firren, 5.540
15. Agne Stockhaus, SFK Firren, 5.480
16. Börje Persson, Ljungsbro SFF, 5.420
17. Webster Einarsson, Ljungsbro SFF, 5.100
18. Åke Johansson, Ljungsbro SFF, 5.080
19. Birgitta Gustafsson, FK Jokers, 2.690
20. Ewa Målhammar, Ljungsbro SFF, 1.650

Jokers tog storslam idag på Bysjön. Förutom oss tre kom Holsten på 4:e plats. Fr v Patrik Carlsson 2:a, jag själv 1:a och Björn Svensson 3:a.

fredag 26 mars 2010

Nu är det finito i Östergötland!

Nu kan jag bara bekräfta att pimpelsäsongen i våra hemtrakter har tagit slut. I 12 graders värme och en gassande sol provade vi isen och abborrarna idag på en enslig del av Stora Rengen. Några lätta Rantanen-varv och man var igenom. Isen på eftermiddagen kändes inte bra! Trögt fiske i början, men Björn Svensson och hans sambo Christina Carlsson hittade mängder med fin abborre på bara 2 meter. Helt otroligt fiske och ett fantastiskt väder fick runda av säsongen här i Östergötland. Vi skickade isbrytaren Hagstöm att först gå i land...!

Nåja, det kanske inte är slut ännu. I morgon lördag ska vi testa Bysjön i Åtvidaberg med en kula. OBSERVERA! – det är på egen risk vi deltar. Vid minsta tvekan kommer jag att avstå från att gå ut på sjön.Det utlovas dessutom regn...


Dagens utvik – Svensson med sin 6-pack! En bild som kan få vem som helst att rodna. Men inte Svensson själv.

onsdag 24 mars 2010

Sista skälvande för ledighetskommittén!

Stora Rengen idag bjöd oss 19 lediga på skaplig is och bra fiske på flatbottnarna. Det går att fiska några dagar till. Isen är fortfarande fast vid stränderna och håller 35-40 cm i tjocklek. Fast yta att gå på (broddar på morgonen!) lite mjukare på dagen. Ingen fisk på grunt vatten, mycket märkligt. Bästa djupet var för flertalet 4-5 meter. Vi gick ut från badplatsen i Bestorp.


Bilder uppifrån fr v: 1. Börje Persson begrundar sin 10:e plats 2. Lennart Haglund tar en macka efter ett jobbigt djupfiske 3. Christer Frisk grämer sig att återigen bli besegrad av mig! 4. Göran Jacobsson var riktigt nöjd med sin tyngsta fångst i år 5. Bosse "Krok" Andersson tar en lingongrova 6. En glad Björn Svensson efter sin 6:e onsdagsvinst 7. Per Johansson, Baltzar, har bytt om inför hemfärden till Motala – grattis till 2:a platsen!

Gänget samlas en sista gång på lördag vid Bysjön, Åtvidaberg. Troligtvis blir det den sista kulan för i år, som arrangeras av Jacobsson och Haglund. Alla välkomna!

De tio bästa resultaten idag:
1. Björn Svensson, FK Jokers, 11.360 gram
2. Per Johansson, SFK Baltzar, 9.440
3. Björn Borg, FK Jokers, 9.380
4. Christer Frisk, Rimforsa FK, 9.200
5. Lennart Haglund, SFK Firren, 7.380
6. Tomas Johansson, SFK Firren, 7.310
7. Göran Jacobsson, SFK Firren, 6.720
8. Håkan Fahlström, SFK Baltzar, 6.080
9. Bo Andersson, Östgöta SFK, 4.900
10. Börje Persson, SFK Firren, 4.660

söndag 21 mars 2010

Grattis Birgitta till SM-bronset!

Vår egen Birgitta Gustafsson avslutade sin pimpelsäsong på bästa sätt. Hon tog en fin tredje plats på helgens SM i pimpel på Tisjön i Dalarna. I hennes klass Damseniorer tävlade 40 deltagare och med sina 1.287 gram var hon bara 95 gram från segern!

Sambon Christer Hagström, också FK Jokers, trivdes också med pillfisket och blev 11:a i HV-klassen med sina 1.663 gram. Bosse Andersson, Östgöta SFK , kom 39:a med en vikt på 651 gram. I HV-klassen tävlade 78 deltagare. Vi hade en 4:e deltagare med från Östergötland och det var Rickard Johansson, som tävlar för Rimforsa FK. Han kom på en bra 27:e plats i HS-klassen med sina 1.736 gram. Alltså bäste östgöte! I klassen fiskade 130 deltagare.

Bra jobbat allihop!

Fullständig prislista hittar du på Skinnkrokens hemsida
http://www.skinnkroken.se/SM_2010/index.htm de ligger under "Aktuellt"

lördag 20 mars 2010

Blankis i morse!

Värme och polerande vind har slipat Rengens is till blankis. På förmiddagen saknade vi halkbroddar, lite mjukare yta framåt em. Nu går det fort med isen. Den håller bra fortfarande, har fast yta, men det börjar bli en del fräthål. Fisket vid Ringsnäs riktigt dåligt, sporadiska hål på 1,5-4 meter. Orsaken är antagligen allt smältvatten.

fredag 19 mars 2010

Slutet på pimpelsäsongen närmar sig

Nu känns det verkligen att vi börjar närma oss slutet! 7-8 grader varmt, senaste dygnet över nollan och fotbollsallsvenskan har dragit igång. Fortfarande håller ishockeyn på och LHC håller oss som vanligt på sträckbänken med förlust i första slutspelsmatchen. Kan dom inte sticka fyr i brasan??!!! Den här helgen blir det "privatfiske" på någon trevlig sjö tillsammans med frugan. Siktet är inställt på filéabborrar. Har lovat mågens föräldrar en riktig middag, där de får äta sig mätta på just abborrfiléer. Mumma!

F ö är det SM på Tisjön i helgen. Rapporterna är inte så uppmuntrande om gångföret på sjön. Arrangörerna hotar med att korta av tävlingsområdet med 3 km, p g a väldigt tungt före. Vadå? Är det någon som vill spränga lunga och hjärta, so what? Hoppas att våra tre (!) deltagare från Östergötland är förståndiga nog att att ta det lugnt och fiska istället.

Vi tar det alltså lugnt på hemmaplan i morgon och njuter av de sista skälvande dagarna av gångbara och fiskbara isarna. Har vi en och en halv vecka kvar, så är det inte mer. Nästa onsdag kör vi dock en kula på Rengen med ledighetskommitten. Tack Jacobsson, Haglund m fl, som har arrangerat onsdagskulorna under vintern. Ett förslag från mig till nästa år – gå tillbaka till att bara väga de tio största abborrarna. Det blir mer avslappnat och fler har chansen att vinna. Tävlingsstressen efter fylld skrylla får vi nog av under helgerna. Tänk på att vi är inte unga längre och vi behöver tid för både eftertanke och återhämtning!

onsdag 17 mars 2010

Onsdagskula på Taggen

Dagens segrare Björn Svensson dagdrömmer – "tänk att komma till invägningen med två fulla lövkorgar!"

Så var det åter dags för ledighetskommittén att drabba samman till en onsdagskula. Vi blev idag 23 gubbar och gummor som fiskade nästan 5 timmar på sjön Taggen i Borkhult. Svensson heta ställe, i andra änden av sjön, för grov abborre gav inget idag. Det blev snabbt förflyttning till de grunda vikarna i närheten. Jag själv var på helt nya platser, som fläckvis gav riktigt bra fångster på 2-3 meter. Det gäller att passa på under onsdagskulorna att utforska nya delar av de sjöar vi besöker. Storleken varierade väldigt på mängdfisken från 10 gram till 70 gram. Det blev även några bonusar på samma djup (!). Den största som utan förvarning brakade på var på cirka halvkilot.

Nästa onsdag kör vi på Stora Rengen med start i Bestorp. Kanske sista gången???

De tio bästa resultaten:
1. Björn Svensson, FK Jokers, 7.550 gram
2. Björn Borg, FK Jokers, 6.150
3. Agne Stockhaus, SFK Firren, 4.930
4. Håkan Lind, SFK Firren, 4.900
5. Tomas Johansson, SFK Firren, 4.680
6. Evert Karlsson, SFK Firren, 4.230
7. Börje Nilsson, SFK Firren, 3.690
8. Lennart Haglund, SFK Firren, 3.630
9. Åke Allard, SFK Firren, 3.280
10. Shozo Kadowaki, SFK Firren, 3.220

söndag 14 mars 2010

Eländigt fiske på Åländern idag

SFK Firrens 5-timmarstävling på Åländern idag, var trots det vackra vädret, en lång kamp mot innevånarna under isen! Över hela sjön hade abborrarna bestämt sig för att ta kommandot över oss, ett 90-tal frusterade deltagare. Otroligt nödbedda att hugga som vanligt, abborrarna bet ihop fullständigt och gick segrande ur kampen.

Normalt brukar Åländern alltid ge goda fångster, men idag var det bara en " lång och eländig" kamp.

Med lite distans tycker jag ändå att det är sådana här dagar som är nyttig för oss tävlingsfiskare – man kan numera inte ta någon sjö för givet! Jag ska absolut inte klaga på mitt resultat idag, jag försvarade (till min stora förvåning!) förra årets "titel" i ÄHV. Efter massor av borrande och trixande med de nödbedda innevånarna under isen.

Här kommer resultaten:

lördag 13 mars 2010

Adell DM-mästare i mormyska

T v jag själv, FK Jokers (bronsmedalj), i mitten Kent Adell, Malexander SFK (guldmedalj) och t h Roger Pettersson, SFK Baltzar (silvermedalj). I bakgrunden delar av tävlingsområdet.

Årets "propaganda-DM" i mormyska fick rekordmånga 18 deltagare. Det är fler än vad de flesta distrikten i Sverige kan skramla ihop. För att öka intresset hos oss nybörjare, hade vi i år DM-et på ett garanterat bra vatten för mormyska, nämligen Segelbåtshamnen i Linköping.  Likvärdiga förhållanden, inte allt för stort och med god fisktillgång.
Segraren Kent Adell, Malexander SFK segade upp hela 10 460 gram på 4 timmars fiske, fördelade på 2 st 2-timmarspass på olika delar av hamnen.

Alla hade riktigt kul och har säkert lärt sig mycket mer om mormyska-fisket.

Resultat DM i mormyska 2010