söndag 22 februari 2009

Fin tävlingshelg med många småabborrar

I väntan på resultatlistorna kan jag bara ge en personlig betraktelse över vad som hänt i helgen. Två stora (med dagens mått mätt!) tävlingar har vi avverkat i helgen.

Igår arrangerade Ljungsbro SFF sin populära tävling på Hövern, med många tillresta pimplare från Närke, Sörmland och Småland. T o m en entusiast från Skåne dök upp som vanligt! 110 deltagare totalt. Det anmärkningsvärda kring fisket var att huvuddelen av fångsterna bestod av riktigt små abborrar. Mindre storlekar än vanligt, 10-20 grammare. Tur att de nappade hyvsat bra. Jag fick dom på 1-2,5 meters djup. Ganska kul fiske ändå.

Idag brottades vi (totalt 166 startande!) med Liens svårflörtade abborrar och ett väder, som bjöd på snöfall och någon minusgrad. På vägen hem möttes vi av ett ymnigt snöfall över Linköping med snöflingor, som var större än förbundets startkort! Tävlingen kallas för Cancertävlingen och har en grundmurad tradition bland oss fiskare. Hela överskottet skänker SFK Baltzar, Motala, till Barncancerfonden i år.

Även här övervägande små abborrar. Lennart Kilestad, som vann båda dagarna i ÄHV (grattis föresten!) hade lika många abborrar båda dagarna och det skilde bara ett par hg i vikt, runt 6 kg. Fiskedjupet detsamma båda dagarna.

Så lika fångster, men ändå väldigt olika sjöar och fiskeförhållanden. Abborrarna hugger olika, beter sig olika. Det är väl det som är tjusningen med sporten!

Till sist en bild på våra isförhållanden just nu i Östergötland. Det ni dalmasar, som pulsar i halvmetern snö, stöp och annat elände. Jag har förstått att det också är kallt som f-n.
Det är kanske läge för er komma lite söderut som omväxling???

St. Rengen förra veckan. Observera snödjupet! Istjocklek ca 25 cm. En drömvinter för oss östgötar!

Inga kommentarer: