fredag 5 mars 2010

Distriktets första propaganda-DM!

Nästa lördag den 13 mars tycker jag att du som funderat "det där med mormyska – kan det va´ nåt!?" ska komma till Segelbåtshamnen i Linköping och ställa upp i Mormyska-DM 2010. Ett ypperligt tillfälle att prova på och upptäcka hur kul det är. Min ambition är att sprida tekniken till oss pimpelrävar, och utveckla kunskapen om annan teknik än bara vertikalfiske. Ny kunskap kan man aldrig få för mycket av!

Det är gott om nappvillig fisk inne i segelbåtshamnen. Det finns både abborre, mört och snorgärs. Tidvis nappar också sarv och björkna. Jag lovar att även den värsta novisen kommer att få fisk! Ta tillfället i akt och anmäld till årets DM i Mormyska. Medeltunga mormyskor, 0,12-0,14 linor, känslig topp och ett öppet sinnelag räcker långt. Maggot eller pinkies på kroken men mäskning klarar du dig utan. Inga konstigheter alltså!


Skapliga mörtar fyller på ordentligt! Från segelbåtshamnen idag.

2 kommentarer:

Micke S sa...

Lite sugen är man ju. Jag har i alla fall plockat iordning en utrustning, och provfiskat lite med den. Jag testade i Svartån, i den lilla sjön ovanför Svartåfors. I ett hål fick jag i snabb följd en gärs, en mört, en björkna, en björkna, en björkna och en abborre, på en liten rödvit myska med röd maggot på. Riktigt kul var det. (Det verkar även finnas en del abborre där, provade med vertikalpirk/trekrok, fick 19 som mest i ett hål de största runt hektot). All fisk gick tillbaks till sjön.

Borg sa...

Visst är det kul! Jag tycker att du ska komma till segelbåthamnen – vi blir inte många. Förra året var vi 12 startande. Väldigt lärorikt, jag är övertygad om att kunskapen har du god nytta av i den "vanliga" diciplinen vertikalfiske när det är trögt. Kanske med hjälp av 8 - 12 cm tafs under pirken.